ÖSYM

2024 YKS EK TERCİH KILAVUZU VE TARİHİ AÇIKLANDI

YKS ek tercihler ne zaman? sorusu ÖSYM son dakika duyurusu ile yanıt buldu. ÖSYM üniversite ek tercih tarihleri ile ilgili beklenen duyuruyu yaptı. YKS ek tercihleri başladı mı? Üniversite ikinci yerleştirme kontenjan ve taban puanları açıklandı mı?

Üniversite kayıt sürecinin 23 Ağustos Cuma günü sona ermesiyle birlikte başta belirtilen sorunun cevabı adaylar tarafından merak edilip araştırılıyor. Tercihler ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden yayınlanan tercih kılavuzu üzerinden yapılacak.

Adaylar YKS ek tercih kılavuzuna ÖSYM.gov.tr adresi üzerinden erişebilecekler. Adaylar üniversite 2. tercihlerini ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından bireysel yapacak. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS ek tercih kılavuzu, kontenjan ve boş kadrolar yayınlandı mı? Gözler ÖSYM duyurular sayfasında. Konuyla ilgili son durumu haberimizde derledik. İşte detaylar…

YKS İKİNCİ / EK TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN? ÖSYM AÇIKLADI!

YKS ikinci yani ek tercih tarihleri ÖSYM tarafından duyuruldu.  2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak.

Adaylar, 2024-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak kendileri yapacaktır.

Tercih işlemleri, 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30’da başlayacak, 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

YKS ek tercihleri ÖSYM tarafından ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanların yayınlanması ile birlikte buradaki boş kontenjanlar ve yönergeler doğrultusunda yapılır.

2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Bu Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini Kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  İstanbul Bilgi Üniversitesi Ücretleri 2024-2025

Ek yerleştirme işlemleri, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2024-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.


2024-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu (Ön Bilgi)

Ücretli YKS Ek Tercih Danışmanlığı için tıklayınız.

Tüm kontenjanlar itibariyle boş kontenjan sayısı:
2 Yıllık : 138 bin 359 (İlk yerleşmede 5 bin 545)
4 Yıllık: 63 bin 899 (İlk yerleşmede 29 bin 53)
Toplam boşluk: 202 bin 258

163 binin üstünde kazanıp da kaydolmayan aday olduğu anlaşılıyor. Tam bir yerleştirme fiyaskosu!

202 bin 258 bin toplam boş kontenjanın 191 bin 763’ü genel yerleştirme için kullanılacak. 10 bin 495’i ise Şehir Gazi yakını, 34 Yaş üstü kadın ve Depremzede kontenjanlarında…

– Salim Ünsal


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.