20’li Yaşlarda Kesin Yapılması Gerekenler!
“Ne ilginçtir ki insanlar her türlü eğitim için bir öğretmene ihtiyaçları olduğunu kabul ederler ancak davranış bilimlerine gelince öğrenmeye gayret etmez ve önemsemezler.”
20’li yaşlarda her insan biraz tedirgindir çünkü hayata nereden başlayacağını bilemez bu yüzden çeşitli yollara başvurur. Bu yollardan bazıları şunlardır;
I
Risk Alın – Sağlam Bağlar Kurun
Risk almak ne kadar korkutucu görünse de aldığınız tüm riskler ve sonuçlar yaptığınız tüm hatalar sizi yıkmak yerine daha da sağlam ayakta durmanızı sağlayacaktır. ”KEŞKE” sorusunu hayatınız boyunca aklınızı kurcalamasına engel olabilirsiniz.
Hayatınız boyunca yeni insanlar ile karşılaşıp sohbet edeceksiniz farklı insanlarla aynı ortamlarda bulunacaksınız. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz lazım insanlar ile sağlam bağlar kurarak hiç beklemediğiniz fırsatlara ve muazzam ihtiyacınız olacak. kurduğunuz her bağın değerini bilin ve sağlamlaştırmaya bakın.
I
Hobi Edinin – Eğlenme ve Öğrenme Arasında Denge Kurun
Hobi hayatımızda edineceğimiz en değerli unsur. Örneğin; müzik konusuna yatkın olmak istiyorsan çello , keman , piyano , gitar gibi enstrümanlar çalıp kendinize hobi edebilirisiniz.
Eğlenmek her gencin istediği bir şeydir fakat bu olay bazen çıtasını aşabiliyor. Eğleneyim derken öğrenmeyi bir kenara bırakıyoruz şahsen bunlar gördüğüm şeyler. Eğlenme ve Öğrenme kavramların ortasını bulup bu çizgide yürüdüğünüz taktirde iki alanda da daha fazla verim alabilirsiniz ve dengeli bir yaşam sizin olur.
I
Kitap Okuyun – Ufak Birikimler Yapın
Hayatınızı yönlendirmek ve kendinizi geliştirmek için en doğru yol kitap okumaktır. Benim sizlere kitap okumayı tavsiye etme amacım risk alabileceğiniz konuları fark etme ve keşfetme yolunda ufkunuzu genişletir.
”Damlaya damlaya göl olur” atasözü sizce de çok mantıklı değil mi ? Eğitim , kariyer , ilişki gibi birçok konuda karşınıza çıkan yolları denemek ile geçecek. İşte bu yollarda hızla ilerlemek için birikim yapmanız gerekli bu sayede tüm hedeflerinizi gerçekleştirmiş olursunuz.
Kitap önerileri olarak ;
- Jules Payot – İrade Trebiyesi
- Anlayarak Hızlı Okuma – Dr. Yaprak Baran Tecir ve Gülyan Kabaş
- Dikkat Eksikliği ve Odaklanma
- Bir Ömür Nasıl Yaşanır – İlber Ortaylı
I
Bilgi Temellerini atın
İnternet hayatımızda ki en önemli unsur. Telefonu elinize aldığınız zaman binlerce bilgi vardır fakat bunu yanı sıra gereksiz birçok uygulamalarda vardır bu noktada sizde bitiyor. İnterneti ne kadar iyi niyet için kullanırsanız o kadar bilgi ve kültür elde edebilirsiniz. Eğer bir alanda bilgi temeline sahip değilseniz bu alandaki bilgileri öğrenmeniz mümkün değildir. Bu yüzden ekonomi , sanat , hukuk , tarih , siyaset ve teknoloji gibi konularda bilgi temelleri atarak önünüzdeki süre boyunca karşılaştığınız bilgileri bu temeller üzerine inşa edebilirsiniz.
I
Ailenize Doyun
Son ve en çok değer aldığınız ve verdiğimiz konuya. Aileniz size en çok destek çıkan her daim yanınızda olan insanlardır. Bir zaman sonra ailenizin yanından taşınmak ve uzaklaşmak zorunda kalırsınız. Asla ve asla ailenizi unutmayın onların desteği sizin için çok önemlidir.
https://benimkocum.net/ sayfası olarak bu konu hakkında ki aklınıza takılan düşünceleri yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.
Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz. ⬇
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.