Ağız Diş Sağlığı Bölümü Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
Kaybedilmiş dişlerin ve fonksiyonlarının yeniden oluşturulmasını sağlamak amacıyla; diş hekimi tarafından planlanan tedavi şekline göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli ve sabit diş ve çene protezlerinin laboratuvar çalışmalarını yapan veya yapılmasını sağlayan, gerekli teknik bilgiye sahip kişiler yetiştirmektir.
Hangi Dersler Var?
Eğitim süresince; anatomi, implant protezler, diş anatomisi ve oklüzyon, teknikerler için kimya-fizik, davranış bilimleri, protez I-II, maddeler bilgisi ve meslek teknolojisi, ortodontik apereyler, protetik freze tekniği, modern protez gibi meslek dersleri yanında, Türk dili, yabancı dil ve Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi gibi genel kültür dersleri okutulur. Ayrıca, özel diş protez laboratuarlarında 45 işgünü yaz stajı uygulaması vardır.
Gereken Özellikler
– Temel bilimlere ilgi duyan, – Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme ve bunu elindeki malzemeye aktarabilme gücüne sahip,
– El ve parmak becerisi olan ve bu organları ile çalışmasına engel olacak özürü olmayan,
– Renkleri ayırdedebilen ve ayrıntılara dikkat eden,
– Estetik anlayış ve görüşü gelişmiş,
– Sorumluluk sahibi ve grup çalışmaları yapabilecek kimseler olmaları gerekir. Kimyasal madde ve toz alerjisi olanlar bu mesleği yaparken zorlanabilirler.
Kazanılacak Ünvan
Programı bitiren öğrencilere Ön Lisan Diploması ve Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı) unvanı verilir..
Çalışma Alanları
– Diş protez teknikerleri; devlet hastaneleri, diş hastaneleri, üniversite hastaneleri gibi kamu kuruluşlarında oluşturulan diş protez laboratuarlarında, özel kesime ait özel diş protez laboratuarlarında iş bulabilirler. Kendilerinin açabilecekleri diş protez laboratuarlarında da çalışabilirler.
– Diş protez teknikerleri, diş hekimlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda çalıştıkları için diş hekimlerinin yoğun olarak çalıştığı il, ilçe ve bölgelerde çalışırlar.
– İş bulma konusunda cinsiyet farkı yoktur. Çalışma ortamı ve çalışma saatleri işyeri seçiminde etkili olmaktadır.
Özel Koşul Var Mı?
Evet
Zorunlu Staj Var Mı?
Erasmus / Farabi / Mevlana
DGS İle Geçiş Var Mı?
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.