Meslek Tanıtımı

Bankacılık ve Finans Bölümü Hakkında Bilgi

Bölüm Hakkında Bilgi

Fon arz eden ve fon talep edenlerin karşılaştığı aracı kurumlarda (banka ve finans şirketleri gibi) görev yapan kişidir.

– Müşteri isteği doğrultusunda bankada hesap açar, hesabı kapatır, – Havale ve EFT işlemlerini yapar, – İthalat ve ihracatla ilgili aracılık işlemlerini yapar, – Kredi isteklerini değerlendirir, – Kambiyo işlemleri yapar, – Kefalet ve teminat mektubu verir, – Müşterilere kredi ve finansal konularda danışmanlık yapar, – Müşterilere seyahat çeki ve kredi kartı düzenlenmesi ile ilgili işlemleri yapar, – Bağkur, Sosyal Sigortalar Kurumu primi, vergi, elektrik, su, doğalgaz faturalarının ve ev kirası gibi birçok ödeme işlemlerini yapar. – Hangi alanlara yatırım yapılırsa ne ölçüde kar elde edileceğini inceler ve bu doğrultuda müşterilere önerilerde bulunmak için piyasa araştırması yapar,

Hangi Dersler Var?

Öğrenciler çoğunlukla finans ve bankacılık ağırlıklı dersleri alıyorlar. Bunun yanında İşletme, Ekonomi ve Uluslararası Ticaret bölümü derslerini de seçmeli olarak alabiliyorlar.

Gereken Özellikler

Matematik, ekonomi ve ticarete ilgili ve bu alanlarda başarılı,

– Başkaları ile iyi iletişim kurabilen,

-Sabırlı, dikkatli, güler yüzlü,

– Genel yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne sahip,

– Finansal konulara ilgi duyan,

– Değişik görüş ve yeniliklere açık olabilen,

– Çabuk ve doğru karar verebilen,

– Tertipli ve düzenli çalışabilen,

-İkna gücü ve sorumluluk duygusu yüksek kimseler olmaları gerekmektedir

Kazanılacak Ünvan

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “Bankacılık ve Finans” lisans diploması verilir.Ekonomist unvanı alacaklardır.

Çalışma Alanları

Bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yeniden biçimlenen iş yaşamında ve günlük yaşamda, bankaların ve finans kurumlarının etkinlik alanları sürekli genişlemekte, önemleri artmaktadır. Bu nedenle meslek elemanları oldukça geniş iş olanaklarına sahiptirler, kamu ve özel sektörde istihdam imkânları vardır. Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sayıştay, kamu ve özel bankalar ile sigorta işletmelerinin, danışmanlık şirketlerinin, menkul kıymet aracı kuruluşlarının ve özel sektör işletmelerinin finans bölümlerinde, finans koordinatörü, daire başkanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, finansal analist, portföy yöneticisi, teftiş kurulu üyesi, hesap uzmanı olarak çalışabilecekleri gibi, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız çalışabilirler.Mezunlar reel sektördeki şirketlerin muhasebe ve finans departmanlarında, bankalar, aracı kurumlar gibi finans sektöründeki şirketlerde ve Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu gibi finans sektöründeki kamu kurumlarında çalışabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Sosyoloji 2024 Taban Puanları (Son 4 Yıl) Başarı Sıralaması

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Yok

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.