Meslek Tanıtımı

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Hakkında Bilgi

Bölüm Hakkında Bilgi

Beslenme ve Diyetetik Programının amacı, beslenme ve besinlerle ilgili bilimsel ilkelerin, sağlığın korunması ve hastalıkların iyileştirilmesi çalışmalarının uygulanması alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmek ve bu alanda sürdürülecek kaliteli projelerle araştırma-geliştirme çalışmaları gerçekleştirmektir. Hedefimiz; sağlık ve beslenme alanında çağın ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlı, mesleki ve bilimsel alanda yetkin, araştırmacı, paylaşımcı, insan haklarına saygılı, toplumsal sorumluluk sahibi, ilkeli ve etik değerleri benimsemiş, bireyin ve toplumun sağlık düzeyini geliştirmeyi hedefleyen, çağdaş ve topluma yararlı bireyleri topluma kazandırmaktır.

Hangi Dersler Var?

Temel Kimya, Ekonomi, Beslenme İlkeleri, Beslenme Ekonomisi, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi, Besin Hazırama ev Pişirme Teknikleri, Bilimsel Kaynaklara Ulaşma ve Raporlama, Mikrobiyoloji, Anatomi, Fizyoloji, Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık, Etik ve Sağlık, Hastalıklarda Diyet Tedavisi, Ana ve Çocuk Beslenmesi, Biyoistatistik, Besin Kontrolü ve Mevzuatı, İşletme Bilgisi, Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme.

Gereken Özellikler

Aday diyetisyenlerin sağlık alanına karşı meraklı, iletişim becerileri kuvvetli, araştırmacı ve ekip ruhuna sahip olmaları beklenir.

Kazanılacak Ünvan

Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun olan kişi “Diyetisyen” veya “Beslenme Uzmanı” unvanı alır.

Çalışma Alanları

Diyetisyen, uluslararası meslek sınıflamasında sağlık sınıfı içinde yer alır. Meslek, besin ve beslenmenin olduğu her alanda icra edilebilecek olmasından dolayı çalışma alanları geniştir. Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları, Renal Bakım Üniteleri, okul öncesi eğitim veren okullar, Diyabet Üniteleri, Zayıflama Merkezleri, Yemek Fabrikaları, Onkoloji Üniteleri, Spor Kulüpleri gibi çalışma alanlarının yanında ulusal politikaların geliştirilmesinde bakanlıklar bünyesinde görev alabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Erasmus / Farabi / Mevlana

Evet

DGS İle Geçiş Var Mı?

Evet

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.