Beslenme ve Diyetik (Yüksekokul) Bölümü Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
Birey ve toplum sağlığını doğrudan etkileyen beslenme konusunda toplum için gerekli sistemleri kuracak, geliştirecek ve sürdürecek profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor. Bölüm, beslenme kavram ve kuramlarına hâkim; bilgisini sağlık, eğitim ve iş alanlarında uygulamaya geçirebilecek nitelikte; sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile hastalıkların tedavisi için toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleştirilmesini sağlayacak mezunlar vermeyi amaçlıyor.
Hangi Dersler Var?
Türk Dili, Türk Devrim Tarihi, Akademik Amaçlı İngilizce, Mirobiyoloji-parazitoloji, Sistematik Anatomi, Biyokimya, Beslenme İlkeleri, Diyetetik Eğitimi ve Kariyeri, Organik Kimya, Biyokimya, Gıda Kimyası ve Analizleri, Beslenme ve Gıda İlkeleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Sistematik Fizyoloji, Besin Metabolizması, Gıda Kontrolü ve Mevzuatı, Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi, Yiyecek Sistemleri Yönetimi, Tıbbi Beslenme Tedavisi, Gıdalar ve Kültür, Anne ve Çocuk Beslenmesi, Halk Sağlığı, Toplum Beslenmesi, Pediatride Tıbbi Beslenme Tedavisi, Beslenme Danışmanlığı ve İletişim, Diyetetikte Mesleki Uygulama (yaz stajı ve son sınıf zorunlu stajları), Seminer ve Mezuniyet Projesi Dersleri, Tıbbi ve Mesleki Etik gibi zorunlu derslerin yanısıra; Farmakolojinin İlkeleri, Gıda Toksikolojisi, Gıda Muhafaza Teknikleri, Gıda İşletmelerinde Hijyen Ve Sanitasyon, Sporcu Beslenmesi, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Egzersiz Fizyolojisi gibi alan seçmeli derslerimiz mevcuttur.
Gereken Özellikler
Bu bölümü seçecek öğrenciler, insanlarla iletişim konusunda başarılı, sabırlı, insan sağlığına önem veren, sağlık alanında çalışmanın kutsallığının bilincinde olan, yardımsever kişiler olmalı.
Kazanılacak Ünvan
Öğrencilerimiz bu bölümü bitirdiklerinde “diyetisyen” unvanı alırlar.
Çalışma Alanları
Diyetisyenler; hastaneler, kreşler, sağlık merkezleri, geriatri ve rehabilitasyon merkezleri, sosyal aktivite merkezleri, halk sağlığı ve iş sağlığı merkezleri ile okul ve kuruluşların ilgili bölümlerinde, spor- diyaliz ve diyabet merkezlerinde, toplu beslenme hizmeti verilen kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca özel danışmanlık merkezleri açabilirler.
Özel Koşul Var Mı?
Yok
Zorunlu Staj Var Mı?
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
DGS İle Geçiş Var Mı?
Var
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.