Ekonomi Bölümü Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
Uluslararası kapsam ve düzeydeki derslerin yanı sıra, araştırma görevlileri tarafından yürütülen uygulama ve tartışmalar özel bir önem taşımaktadır. Program, teknolojik ilerlemenin ve küreselleşme sürecinin yarattığı gelişmeleri ve bu gelişmelerin Türkiye’ye etkilerini kapsamlı bir biçimde incelemektedir. Matematik, istatistik ve ekonometri alanlarında yeterli bir altyapı sağlayan zorunlu ekonomi derslerinin yanında işletme, sosyoloji, tarih, siyaset bilimi gibi alanlardan geniş bir seçmeli ders yelpazesi sunulmaktadır.Ekonomi programında öğrenciler, araştırma, sorgulama, analiz ve sentez yeteneklerini geliştirmek üzere çok sayıda proje ve ödev hazırlamaktadır.
Hangi Dersler Var?
Matematik, istatistik ve ekonometri alanlarında yeterli bir altyapı sağlayan zorunlu ekonomi derslerinin yanında işletme, sosyoloji, tarih ve siyaset bilimi gibi alanlardan geniş bir seçmeli ders yelpazesi sunulmaktadır. Ekonomiye Giriş, Ekonomistler için Matematik, Sosyal Sorunlar ve Eleştirel Düşünce, Akademik Beceri Odaklı İngilizce, Türk Dili, İşletme Yönetiminin İlkeleri, Mikroekonomi, Muhasebeye Giriş, Hukukun Temel İlkeleri, Türk Devrim Tarihi, Finans, Siyaset Bilimine Giriş, Türkiye’nin Ekonomik ve Sosyal Gelişmesi, Güncel Ekonomik Konular: Türkiye ve Dünya, Ekonomi Atölyesi, Çevre Ekonomisi, Sanat ve Kültür Ekonomisi, Spor Ekonomisi, Kamu Maliyesi, İleri Mikroekonomi, Uygulamalı Ekonometri, Enerji Ekonomisi, Makroekonomik Göstergeler, Medyada Ekonomi, Endüstri Ekonomisi, Türkiye’de Bankacılık ve Finansal Sistem, Çalışma Ekonomisi, Para ve Bankacılık, Otomotiv Ekonomisi, Ekonomi Politik, İktisadi Kalkınma, Dünya Ekonomisi, Para ve Bankacılık
Gereken Özellikler
Üniversite sınavını kazanmış olmak dışında özel bir durum yok. Matematik ağırlıklı bir bölüm olduğu için matematik ve istatistik derslerine karşı ilgisi olan öğrenciler daha çok tercih edebilir.
Kazanılacak Ünvan
Çalışma Alanları
Ekonomi mezunları gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe çok farklı alanlarda çalışabilmektedir. Ekonomi programı mezunlarının aldıkları öğrenim, hem küçük ve orta boy işletmelerde hem büyük işletmelerde hem de çokuluslu büyük şirketlerde başarılı olmalarına olanak vermektedir.
Ekonomi mezunlarının iş alanlarından bazıları şunlardır: Finans Sektörü ( bankacılık, sigortacılık, menkul değerler, vs) ve denetim/danışmanlık şirketleri, dış ticaret şirketleri, perakende sektörü, ulaştırma/lojistik sektörü, haberleşme/iletişim sektörü, medya/reklemcılık sektörü, ekonomi yönetimi kurumları ve bağımsız kurumlar, AB, BM, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar yerel idareler ve sivil toplum kuruluşları.
Özel Koşul Var Mı?
Özel koşul bulunmuyor.
Zorunlu Staj Var Mı?
Zorunlu staj bulunmuyor.
Erasmus / Farabi / Mevlana
Erasmus kapsamında toplam 7 ülkede, 12 üniversite ile anlaşması var. Farabi ve Mevlana programı uygulanmıyor.
DGS İle Geçiş Var Mı?
Evet. Bölümler şöyle: Banka ve Sigorta Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Bankacılık, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama, Borsa ve Finans, Dış Ticaret, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği, Emtia Borsası, Enerji Tesisleri İşletmeciliği, İthalat İhracat, Maliye/ Maliye Meslek Y.O.-Gümrük İşletme, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Para ve Sermaye Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret Yönetimi.
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.