Meslek Tanıtımı

Ekonomi ve Finans Bölümü Hakkında Bilgi

Bölüm Hakkında Bilgi

Günümüz ekonomik ve finansal sorunları karmaşıklaşmış ve süratle değişen bir dünyada vuku bulmaktadır. Bu karmaşık şartların yarattığı fırsatları değerlendirebilecek, değişime çabuk ayak uydurabilen, ortaya çıkan sorunlara cevap verebilecek inter-disipliner ve eleşirel bilgi donanımında profesyonel yönetici kadroların yetişmesi hızla büyüyen ülkemiz için büyük ihtiyaçtır.

Bölüm bu ihtiyaca cevap verecek, hatta daha fazlasına sahip olan insan gücünü yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Üniversitenin genel amaçlarına uygun, bu amaçları tamamlayan ve destekleyen ekonomi ve finans bölümü gelişkin ülke üniversitelerinde okutulan ekonomi ve finans dersleri standardında eğitim vermektedir.

Bölüm sorgulama yeteneği gelişkin, çağdaş literatürü takip edip yorumlayabilen, ekonomik ve finansal sorunları tarafsız bir gözle, objektif değerlendirebilen, özel ve kamu kesimin orta ve üst düzey yöneticiliğini üstlenebilecek, teknik ve analitik donanıma sahip mezunlar vermeyi hedeflemektedir.

Mezunlar aynı zamanda her hangi bir gelişkin ülke üniversitesinde mastır ve doktora seviyesinde eğitimlerine devam edecek yenilikçi donanıma sahip olarak diplomalarını almaktadırlar.

Hangi Dersler Var?

Öğrenciler, fakülte temelinde ilk iki yıl ortak dersler alındıktan sonra bölüm derslerinde yoğunlaşarak profesyönel gelişimlerini pekiştirmektedirler. Yabancı dil eğitimine önem verilmektedir. Öğrenciler mezun olmak için yeterli krediyi bölüm, fakülte ve üniversite düzeyinde seçmeli dersleri takip ederek tamamlamaktadırlar.

Gereken Özellikler

Teknik ve analitik kabiliyetlerin ölçüldüğü ve bölüme girmek için gerekli olan sınavları başarmış olmak. Programı başarıyla takip etmek için analitik düşünme yeteneği, olaylar arasında bağlantı kurmayı sağlayacak düzeyde matematik ve sözel derslerden bilgi sahibi olmak.

Kazanılacak Ünvan

Ekonomist, lisans diploması.

Çalışma Alanları

Ekonomi ve Finans bölümü mezunları kamu ve özel sektörde, bankalar başta olmak üzere tüm finans piyasası kurumlarında yönetici adayı, uzman yardımcısı, müfettiş, gümrük ve mali müşavir, serbest muhasebe, pazarlama ve satış gibi faaliyet alanlarında çalışabilmekte, ilgili alanda uzman medya kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası şirketlerin yönetim kadrolarında, bankalar ve diğer fınans kurumlarında, Merkez Bankası ile araştırma ve akademik kuruluşlarda istihdam edilebilmektedirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Yazılımla İlgilenmek İsteyenlerin Okuyacağı Bölümler

Özel Koşul Var Mı?

Zorunlu Staj Var Mı?

Erasmus / Farabi / Mevlana

DGS İle Geçiş Var Mı?


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.