Burs

Sahte Burs Başvurularını Nasıl Anlarız?

Üniversite okumanın pahalı olduğu bir süreçte yaşıyoruz. Kitap, yemek , yol, barınma bu temel ihtiyaçlar bile bizlere çok yük olabiliyor. Dışarda bir kahve içmeyi, bir konsere gitmeyi falan hiç sayamıyorum bile çünkü ihtiyacımız olan aktiviteler de olsa ne yazık ki şu anlık lüks…Dolayısıyla öğrenciler olarak burslara başvuruyoruz. Ama gelin görün ki orada bile yüzümüz gülmüyor. Yanlış anlamayın burs çıkmadığı için değil hem o zaten kendimizi hazırladığımız bir durum; cebimizdeki beş kuruşa dahi göz dikenler olduğu için. Bizler de siz değerli okuyucularımız için bu sahte başvurularını anlamak için ne yapmamız gerektiğini araştırdık. Artık cebinizdeki beş kuruşun dahi çalınmaması ümidiyle iyi okumalar…

Nasıl Anlarız?

Sahte burs başvurularını tespit etmek bazen zor olabilir, ancak bazı ipuçları bize başvurunun gerçekliği hakkında fikir verebilir. İşte sahte burs başvurularını tespit etmek için dikkat edilmesi gereken bazı şeyler:

  1. İletişim bilgileri: Gerçek bir burs veren kuruluş, iletişim bilgilerini web sitesinde veya başka bir yerde açıkça paylaşır. Sahte bir burs başvurusu genellikle sınırlı veya yok olan iletişim bilgileri içerir.
  2. İstenen bilgiler: Sahte bir burs başvurusu, başvuru sırasında çok fazla kişisel bilgi isteyebilir. Gerçek bir burs veren kuruluş, yalnızca gerekli bilgileri isteyecektir.
  3. Ödeme talebi: Gerçek bir burs veren kuruluş, başvuru için herhangi bir ücret talep etmez. Ancak, sahte burs verenler, başvuru ücreti, işlem ücreti veya başka bir ücret talep edebilirler.
  4. Web sitesi kalitesi: Gerçek bir burs veren kuruluşun web sitesi, profesyonelce tasarlanmış ve bilgi dolu olacaktır. Sahte bir burs veren kuruluşun web sitesi, genellikle amatörce tasarlanmış veya bilgi eksikliği olan bir web sitesi olabilir.
  5. Referanslar: Gerçek bir burs veren kuruluş, geçmişteki burs sahipleri veya referanslar hakkında bilgi sağlayacaktır. Sahte burs verenler, referanslar hakkında bilgi sağlamayabilir veya referanslarını yalnızca kendi web sitelerinde yayınlayabilirler.
  6. Logo: Gerçek burs verenlerin iyi logoları vardır. Başka kuruluşların logoları ile aynı ya da benzer logo kullanmazlar.
  7. Hesap açmak: Gerçek burs verenler genel itibariyle sizden herhangi bir hesap açmanızı istemez.
  8. Burs vereni sorgulama: T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü sayfasından aktif olan vakıfları sorgulayabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Bahadın Kültür Derneği Burs Başvurusu

Yukarıdaki ipuçlarına ek olarak, sahte burs verenler genellikle aceleci davranırlar ve başvuru sürecinde çok fazla baskı yaparlar. Genel itibariyle sizinle çok fazla iletişime geçerler, siz bir dönüş yapmadığınızda ısrarla içinde sevgi dolu cümleler barındırarak sizinle iletişime geçmeye çalışırlar. Başvurmadan önce, burs veren kuruluş hakkında araştırma yapmak ve başvuru sürecinde dikkatli olmak önemlidir.

Sahte Burs Başvurusunu Tespit Ettik Şimdi Ne Yapacağız?

Eğer sahte burs başvurusu tespit edersek ya da dolandırılırsak bgys@vgm.gov.tr ya da ihbar@usom.gov.tr adreslerine bildirmemiz gerekir. Aynı zamanda https://www.usom.gov.tr/ihbar sayfasına durumu bildirmemiz gerekir. Sadece kendimiz için değil kimsenin dolandırılmaması için bu tarz kişileri ihbar etmeliyiz. Vatanımıza , milletimize hizmet etmek istiyorsak , yararlı olmak istiyorsak tespit ettiğimiz an bildirmemiz gerekir. Eğer bugün haksızlığa , yanlışa susarsak o yanlış gelir bizi bulur. İyiler de kötüler kadar cesur olsaydı eğer inanın dünya daha yaşanır bir hal alırdı.

Siz iyi okuyucularımızın en az kötüler kadar cesur olduğunuz günler diliyoruz…


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.