Gıda İşleme Bölümü Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
Gıda Teknolojisi programı, hammaddelerin gıda sanayi üretim tesisine kabulünden başlayarak tüketici tarafından kullanımına kadar uzanan zincir içinde, çeşitli konularda gıda teknikeri olarak görev alacak, donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 2 yıllık akademik eğitim süresince, ilgili sektörde uygulama dersi ve 30 işgünü zorunlu staj kapsamında öğrenciler iş tecrübesi kazanmaktadırlar. Açıköğretim Fakültesi mezunlarına tanınan sınavsız geçiş hakkı ile 4 yıllık lisans diploması alma şansı var.
Hangi Dersler Var?
Öğrenciler Genel Kimya, Gıda Katkı Maddeleri, Genel Mikrobiyoloji, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Fermentasyon Teknolojisi, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Gıda Maddeleri Pazarlaması, Kalite Güvencesi ve Standartları, Hijyen ve Sanitasyon gibi dersleri almaktadırlar.
Gereken Özellikler
Gıda ve kimya konularına ilgili, genel yeteneği iyi, üretken, enerjik, yeniliklere açık, göz ve el koordinasyonunu iyi sağlayan, yaşam boyu öğrenme isteği olan kimseler bu bölümde başarılı olacaktır.
Kazanılacak Ünvan
Gıda Teknikeri unvanı.
Çalışma Alanları
Gıda sanayii ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında gıda teknikeri olarak çalışabilir ya da gıda işletmelerinde sorumlu yönetici olarak görev alabilirler. Görev alabilecekleri kuruluşlardan bazıları şunlardır: Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı Kontrol Laboratuvarı, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, Su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler, İçme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezleri, çevre koruma laboratuvarları ve ilaç işletmeleri.
Özel Koşul Var Mı?
Yok
Zorunlu Staj Var Mı?
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
DGS İle Geçiş Var Mı?
Yok
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.