İç Mimarlık Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
İç mimarlık mesleği, binaların iç mekân ekonomileri ve zenginliğine odaklanmaktadır. Günümüzde kentlerin yenilenmesi ve buna paralel olarak var olan bina stoklarının dönüşümü sorunsalı mesleğin cazibesini artırmaktadır. Dolayısıyla mevcut stokun rasyonel değerlendirmesi ve karanlıkta kalmış potansiyellerinin ortaya çıkarılması iç mimarlığın temel uğraşı haline gelmiştir. İç Mimarlık lisans programı, mesleğin salt bir kozmetik müdahale; makyaj, estetik bir kamuflaj veya moda endüstrisinin bir başka bileşeni olarak dekorasyon gibi algılanmasına karşı, mekân ekonomisi ve zenginliği gibi yaşam kalitesinin temel unsurlarını öne çıkarmaktadır. Eğitimin merkezine her şeyden önce binaların potansiyellerini değerlendirme becerisini yerleştiren program, bunu takiben öğrencilerinin, söz konusu bu potansiyelleri ortaya çıkaracak yetkin müdahalelerin üzerine temelleneceği malzeme, ışık, taşıyıcı sistemler ve bina donatıları alanlarında gelişmelerini sağlayacaktır.
Hangi Dersler Var?
Temel Tasarım, Tasarım Sunumu, Tasarı Geometri, Güzellik Perspektifinden Uygarlık Tarihi, Akademik Beceri Odaklı İngilizce, Türk Dili, Tasarı Hesaplama, Yapı ve Tasarım Teknolojileri Stajı, İç Mimarlık Atölyesi, Teknik Etüdler I: Yapı ve Malzeme, Tasarım Tarihi, Strüktür, Koruma ve Restorasyon İlkeleri dersleri ve daha birçok seçmeli ders var.
Gereken Özellikler
<p style=”font-weight: 400;”>İç mimar olmak isteyenlerin,</p>
<p style=”font-weight: 400;”>-Üst düzeyde genel yeteneğe,</p>
<p style=”font-weight: 400;”>- Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme, renkleri ayırt edebilme, zihinde canlandırabilme gücüne sahip, yaratıcı,</p>
<p style=”font-weight: 400;”>-Bir işi planlayıp uygulayabilen</p>
<p style=”font-weight: 400;”>- Görsel sanatlara ilgi duyan,</p>
<p style=”font-weight: 400;”>- Başkalarını etkileyebilen,</p>
<p style=”font-weight: 400;”>- Eleştiriye ve yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir.</p>
Kazanılacak Ünvan
Eğitimini başarı ile tamamlayanlara “İç Mimarlık”, “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı”, “İç Mimari ve Çevre Tasarımı” lisans diploması ve “İç Mimar” unvanı verilir.
Çalışma Alanları
İç mimarın çalışma alanı, tasarım aşamasında büro; uygulama ve denetim aşamasında yapılar; malzemelerin yapım aşamasında atölyeler ve fabrikalardır. İç mimarlar yürürlükteki kanun ve sözleşme hükümlerine göre kamu kesiminde özellikle Bayındırlık ve İskân Bakanlığında, belediyelerde çalışabildikleri gibi, serbest olarak kendi bürolarında da çalışmalarını yürütmektedirler. Ülkemizde yetenekli iç mimarlara her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.
Özel Koşul Var Mı?
Yok
Zorunlu Staj Var Mı?
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
DGS İle Geçiş Var Mı?
Var
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.