İmalat Mühendisliği Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
Başlangıç malzemesini ürüne dönüştürerek katma değer oluşturan imalat eylemi için günümüz yaklaşımı ile ürün değiştirme, imalat sürecinin seçilmesi ve bu süreçlerin yönetilmesini sağlayacak yetkin mühendisler yetiştirilmektedir.
Hangi Dersler Var?
İlk sene klasik mühendislik derslerine ek olarak atölye stajı, ağır bir teknik resim ve malzeme dersiyle bölüme giriş yapılıyor. İlerleyen senelerde makine mühendisliği derslerine yakın olarak akışkanlar mekaniği, termodinamik ve ısı iletimi, mukavemet, makine elemanları gibi dersler alınmaktadır. Endüstri mühendisliği dersleri ise Tesis Planlama, İmalat sistemleri, Üretim planlama dersleridir. Kontrol dersi olarak ise sistem dinamiği ve seçmeli dersler mevcuttur ve imalat mühendisliğinin temelini sağlayan İmal Usulleri dersleriyle birlikte birçok yönelmek istenilen alanlarda seçmeli ders imkânı sunmaktadır.
Gereken Özellikler
Herhangi bir özel nitelik gerekmemektedir
Kazanılacak Ünvan
İmalat Mühendisi
Çalışma Alanları
İmalat mühendisliği sanayinin isteği üzerine kurulduğu için ve disiplinler arası bir bölüm olduğu için iş bulma imkânı çok rahattır. Mezunlarımızdan 100% e yakını iş bulma sorunu yaşamamaktadır. İTÜ ve Makina Fakültesi öncülüğünde bölümün iş bulma sorunu yok denecek kadar azdır.
Özel Koşul Var Mı?
Yok
Zorunlu Staj Var Mı?
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
DGS İle Geçiş Var Mı?
Var
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.