Meslek Tanıtımı

İşletme Enformatiği Bölümü Hakkında Bilgi

Bölüm Hakkında Bilgi

Bilişim ve iletişim teknolojileri günümüzde bireyleri ve kurumları birbirlerine bağlamakta, yaşamın her alanını doldurmaktadır. İşletme Enformatiği, bilişim ve iletişim teknolojileri alanında çalışacak işletmeciler yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Programda hem işletme yönetimi, hem de bilgisayar bilimleri alanlarında kuramsal ve uygulamalı eğitim verilir. Öğrenciler, işletme enformatiği uzmanı ve sistem analisti olarak gereksinecekleri analitik, teknik, yönetsel, iletişimsel ve profesyonel bilgi ve becerilerle donatılırlar. Programın mezunlarına kazandırdığı yaratıcılık, çözümleyicilik, odaklılık, öncelik duygusu, dakiklik ve takım çalışmasına yatkınlık, her sektörde, her meslekte ve her işte aranılan niteliklerdir. Mezunlarımız dilerlerse elektronik işletmecilik, elektronik ticaret ve mobil ticaret alanlarına yönelebilirler. Bağımsız ya da takım halinde çalışarak, kurumların ve yöneticilerin ihtiyaçlarına uygun teknoloji stratejileri ve sistem çözümleri meydana getirebilirler. Profesyonel ve akademik kariyerleri için çok sayıda iş olanağına kavuşur; hemen her sektörde, hem yurtiçinde, hem de yurtdışında iş bulabilirler.

Hangi Dersler Var?

İşletme yönetimi ve iktisat dersleri müfredatın yüzde 40’ını; işletme enformatiği ve bilgisayar bilimleri dersleri ders yükünün yüzde 30’unu teşkil etmektedir. Uygulamalı İşletme ve Toplum, Ekonomiye Giriş, İşletme için İstatistiki Analiz, Analiz, Ekonomi ve İşletme için Analiz, Finansal Raporlama ve Maliyet Analizi, İşletme için İleri İstatistik, Finans, Veritabanı Yönetimi, İşletmeler için Veri İletişimi, Bilişim Teknolojisi Yönetimi, Bilişim Sistemleri Projesi gibi dersler. Geri kalan yüzde 20 ise ingilizce, matematik, seçmeli dersler ve diğerlerine ayrılmaktadır.

Gereken Özellikler

Yönetim ve bilgisayar konularına meraklı olan kişiler bu bölüm için ideal adaylardır.

Kazanılacak Ünvan

Sistem yöneticisi, sistem analisti, COO

Çalışma Alanları

İşletme Enformatiği mezunları bilişim ve iletişim teknolojileri alanında, yalnızca sektör şirketlerinde değil; eğitimden sağlığa, inşaattan tekstile, bankacılıktan turizme çeşitli sektörlerde ve pozisyonlarda çalışabilecek donanıma sahiptir. İşletme Enformatiği mezunlarının iş alanlarından bazıları şunlardır: Sistem analistliği, Sistem mimarlığı, Sistem denetimi (teknik denetim, yasal denetim, güvenlik denetimi), Kurumsal kaynak planlaması, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve kurumsal zekâ yazılımları alanlarında teknoloji danışmanlığı, Bilişim ve iletişim teknolojilerinin planlaması ve bütçelenmesi, Bilişim ve iletişim sektöründe yenilik ve Ar-Ge yöneticiliği ve danışmanlığı ile çeşitli düzeylerde proje yöneticiliği ve danışmanlığı, Bilişim ve iletişim çözümlerinin işletmelere, kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve tüketicilere pazarlanması ve satışı, Satış sonrası eğitim ve destek hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi ve verilmesi, Elektronik ve mobil ticaret alanlarında girişimcilik ve yöneticilik,giriş düzeyi ve orta düzey bilgisayar programcılığı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Endüstri Mühendisliği Nedir? İş Olanakları Nelerdir? Sıralaması Ve Taban Puanları (2023)

Özel Koşul Var Mı?

Hayır.

Zorunlu Staj Var Mı?

Evet. 2 sene yaz aylarında yapılması istenen staj çalışması bulunmaktadır.

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.