Meslek Tanıtımı

Kimya Mühendisliği Hakkında Bilgi

Bölüm Hakkında Bilgi

21. yüzyılda kimya mühendisleri, yeni karmaşık malzemelerin araştırılmasının yanı sıra biyoteknoloji, nanoteknoloji, temiz ve sürdürülebilir enerji teknolojileri, yakıt pili teknolojisi ve benzeri ileri teknolojilerin geliştirilmesine de öncülük etmektedir. Bilgi, beceri, özgüven ve sorumluluk sahibi, etik değerlere bağlı, değişken koşullara uyum sağlayabilen, yaşam boyu öğrenmenin önemini kavramış ve bu niteliklerinden dolayı aranan ve tercih edilen kimya mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemektedir. Lisans ve lisansüstü düzeyde yaratıcılık ve düşünce gücünü geliştirmeyi amaçlayan, çok yönlü ve sistem yaklaşımlı, tasarım ve uygulama ağırlıklı eğitim-öğretim programları, deneysel ve hesaplamalı nitelikte bireysel ve takım çalışması içeren projelerle desteklenmektedir. Lisans programı ayrıca endüstride deneyim kazandırmak amacıyla yürütülen staj programı ve lisans düzeyinden başlayarak 21. yüzyılın ileri teknolojilerine odaklı uzmanlaşma alanları ile zenginleştirilmektedir

Hangi Dersler Var?

Matematik, Genel Kimya, Kimya Laboratuvarı, Mekanik ve Termodinamiğe Girş, Matris Kuramı, Fizik, Diferansiyal Denklemler, Malzeme Bilimi, Fizokimyasal Sistemler, Biyosisteme Giriş, Kütle ve Enerji Denklemleri, Kimya Mühendisliğinde Termodinamik Isı Aktarımı, İstatistik, Kimyasal ve Biyokimyasal Süreçler.

Gereken Özellikler

Kimya mühendisliği alanında çalışmak isteyen bir kimsenin, normalin üstünde bir genel akademik yeteneğe sahip, matematik, fizik ve özellikle kimya ve ekonomi konularına ilgili, bilimsel merakı olan, sabırlı ve insanlarla olumlu ilişkiler kurabilen bir kimse olması gerekir.

Kazanılacak Ünvan

Kimya Mühendisliği lisans diploması ve kimya mühendisi unvanı

Çalışma Alanları

Mezunların çalışmakta olduğu alanlar arasında ilaç, gıda, plastik, petrol ve petrokimya, enerji, cam, boya, maden, seramik, nitelikli kimyasallar, hızlı tüketim sektörleri ile süreç/tesis tasarımı ve kurulumu yer almaktadır.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Erasmus / Farabi / Mevlana

Öğrenci değişim programlarına katılabilirler.

DGS İle Geçiş Var Mı?


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.