Meslek Tanıtımı

Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü Hakkında Bilgi

Bölüm Hakkında Bilgi

Medya ve İletişim Sistemleri programı, 2000’li yıllarla birlikte giderek çeşitlenen ve yaygınlaşan farklı medya alanlarında çalışabilecek donanımlı kadrolar ve onları eğitecek akademisyenler yetiştirmek üzere tasarlamıştır. Bölüm ilk kurulduğu günden itibaren, özellikle dijital medya ve internet teknolojisinin medya atmosferinde yaratacağı büyük sıçramaları görmüştür. Bu nedenle, özellikle internet teknolojilerini ve onun üzerine kurulu melez medya modellerini temel alan çok sayıda ders programımızda yer almaktadır. İnternet gazeteciliği, blogging, podcasting, online gaming gibi konularda bir yandan nitelikli bitirme tezleri yazılırken, diğer yandan da pratiğe dönük çalışmalar ve içerik üretimi için olanaklar sağlanmaktadır. Medya ve İletişim Sistemleri Programı olarak hedefimiz, başından beri öncelikle medya mesajlarını doğru okuyan, analiz eden ve günümüz fenomenleriyle medya içeriğini eleştirel gözle değerlendirebilen bireyler yetiştirmek oldu. Bu özelliklere sahip bireyler, daha sonra çalıştıkları kurum neresi olursa olsun o kurum için gerekli medya mesajlarının üretilmesi, doğru mecralardan, doğru zamanda, doğru kitleye aktarılmasında başarılı olacaklardır.

Hangi Dersler Var?

Kamera Tekniklerine Giriş, Sayıları Anlamlandırmak, Medya Çalışmalarının Temelleri, Akademik Beceri Odaklı İngilizce, Türk Dili, Ekonomik Verileri Okumak, Sosyolojinin Temelleri, Siyaset, Medya ve Demokrasi, Sosyal Medya, Gazeteciliğe Giriş, Okuma Becerileri, Türk Devrim Tarihi, Kültür, İletişim ve Toplum, Haber Yazımının Temelleri, Düşünsel Miras, Haber Yazımı, Türk Medya Tarihi, Medyanın Ekonomi Politiği, Medya ve İletişim Hukuku gibi zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli dersler.

Gereken Özellikler

Online ya da offline ortamlarda medya içeriği üretmeye istekli olan öğrenciler bu bölümü tercih edebilir.

Kazanılacak Ünvan

Medya ve İletişim Sistemleri lisans diploması

Çalışma Alanları

Her tür haber üretim ortamı, basılı, görsel-işitsel, elektronik ve etkileşimsel ortamlar, bunların her gün beliren bileşimleri mezunlar için öngörülen doğal çalışma alanlarıdır. Bunların yanı sıra, medya planlama, basın sözcülüğü, metin yazarlığı, reklam ve halkla ilişkiler uzmanlığı, müşteri temsilciliği, sosyal araştırmacılık, editörlük, ve tüm bu alanların yönetsel sorumluluğu da potansiyel çalışma alanlarıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Süt ve Besi Hayvancılığı (2 Yıllık) 2024 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları (Son 2 Yıl)

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Erasmus / Farabi / Mevlana

Erasmus programına katılabilirler.

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.