Misafir Öğrenci Nedir? Avantajları Nelerdir?
Misafir öğrenci, üniversitelerin gerekli koşullarına uygunluk sağlandığı takdirde öğrencilerin kendini geliştirmesine olanak sağlayan bir statüdür. Peki nasıl misafir öğrenci olunur? Avantajları nelerdir?
I
Misafir Öğrenci Nedir?
Misafir öğrenci ,herhangi bir diploma programına kayıtlı olmaksızın, belirli şartlarla ve sınırlı sürelerle üniversitede ders almalarına izin verilen öğrenci olan misafir öğrenci farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir. Bununla birlikte değişim programı (Erasmus+, Mevlana, Farabi vd.) öğrencileri ve yaz okulu öğrencileri de misafir öğrenci statüsündedirler.
I
Misafir Öğrenci Olmanın Avantajları nelerdir?
Üniversite değişikliği her öğrenci için kültür, sosyal, farklı insanlar ve farklı bakış açıları… bakımından önemli bir deneyimdir. Öğrenciye genel olarak bir çalışma yeri değil, aynı zamanda sanatsal, yaratıcı, bilimsel bir yer sağlayan üniversitede farklı nitelikleri tanımak etkili bir özgeçmiş, deneyimli bir sosyal aktivite, farklı bakış açıları üniversiteler ve insan ilişkileri arasında mukayese ederek kendini tanımasına olanak sağlar ve farklı bir sistem görebilme olanakları kazandırır.
I
Misafir Öğrenci Olmanın Koşulları
Misafir öğrenciler, tercih ettikleri üniversiteye bir akademik yarıyıl süresince gelen ve bir derece programına kayıt olmadan öğrenim gören öğrencilerdir.
- Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olanlar,
- Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar,
- Yurt içindeki bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar, başka bir üniversiteye misafir öğrenci olarak gidebilme olanağına sahiptir.
I
Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Başvuru için gereken belgeler:
- Kabul mektubu
- Dilekçe
- 2 adet transkript
- 2 resim
- Pasaport sayfalarının fotokopisi
Öğrencinin, öğrenim gördüğü üniversiteden istediği üniversiteye yaptığı başvurusunun kabul edildiğini ve alacağı derslerin kendi üniversitesinde sayılacağını belirten bir mektup getirmesi gerekmektedir
Ayrıca öğrencinin, başvuru süresinde, istenen evraklara ek olarak, başvurmak istediği üniversitede misafir öğrenci olarak öğrenim görmek istediğini ve hangi dersleri, derslerinin kodlarıyla birlikte belirten bir dilekçe yazması gerekmektedir. Çoğu üniversitenin misafir öğrenci ile ilgili koşulları benzerlik gösterse de her üniversitenin koşullarına yönergelerinden ulaşılabilir.
Kaynak: İstanbul Bilgi Üniversitesi
Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz. ⬇
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.