Sıtkı Koçman Vakfı Burs Başvuruları
Sıtkı Koçman Vakfı Burs Başvurusu Ne Zaman Yapılır, Geri Ödemesiz Eğitim Desteği Kimlere Verilir, Başvuru Koşulları Nelerdir? benimkocum.net olarak sizler için araştırdık.
Vakfımıza ilk defa burs başvurusunda bulunacak; Üniversiteyi yeni kazanan ve ara sınıf öğrencilerimizin burs başvurularının kabul görmesi için Kredi Yurtlar Kurumun dan (KYK) burs / öğrenim sonuçlarının açıklanmasından sonra, 3 gün içerisinde Vakfımıza beyan dilekçesi ile KYK burs / öğrenim sonuç belgesini (çıksa da / çıkmasa da) vermesi zorunludur. Söz konusu belgeleri getirmeyen öğrencilerimizin başvuruları değerlendirilmeyecektir.
Burs Başvurunda Bulunacak Öğrencilerin;
1- T.C. vatandaşı olmak,
2- Devlet Üniversitesinde okuyor olmak,
Başvuru Nasıl Yapılır
Burs Başvurusu Vakfın Resmi İnternet Sitesindeki Online Başvuru Formunun Doldurulmasıyla Alınır.
İletişim: Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Caddesi No: 25/2 Kötekli Muğla
Burs Türleri
A. Ön lisans ve Lisans Bursları
B. Lisansüstü Eğitim Bursları
C. Diğer burslar:
a. Özürlü Öğrenci Bursları
b. Şehit ve Gazi Çocuğu Bursları
c. Doğal Afet, Acı Olay ve Olağanüstü Durum Öğrenci Bursları
d. Yetiştirme ve Vakıf Yurdu Öğrenci Bursları
e. Şartlı Bağış Bursları
f. Diğer Özel Burslar (Başarılı Millî Sporcu, Sanatçı vb.)
Burs Süresi Miktarı
Belirtilmemiş.
Başvuru Koşulları
• T.C. vatandaşı olmak,
• Maddî İmkândan Mahrum Olmak
Asgari Başarı Şartları
Ön lisans ve Lisans Bursu
a) Üniversitenin bölüm ve programlarından herhangi birini birinci sırada tercih ederek ilgili bölüm ve programlara en yüksek puanla yerleştirilen öğrencilerin Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca tespit edilerek Vakfa bildirilmesi üzerine Vakıf Yönetim Kurulunca ayrılan kontenjan, süre ve miktar dâhilinde karşılıksız burs verilir.
b) ÖSYM’nin yaptığı merkezi yerleştirme sınavında Türkiye çapında girdiği bölüm ve/veya programın istediği türdeki puanıyla ilk bin içerisinde yer alarak Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin Üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca tespit edilerek Vakfa bildirilmesi üzerine Vakıf Yönetim Kurulunca tespit edilen kontenjan, süre ve miktar dahilinde karşılıksız burs verilir.
c) Maddî imkândan mahrum hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri için burs, fakülte veya yüksekokula giriş puanı sırasına göre önde olan adaya tahsis edilir. Bunun için her öğrenci ÖSYM Sonuç Belgesi’nin onaylı örneği ile giriş sırasını gösterir öğrenci listesini Öğrenci Tanıtma Belgesi’ne ekler ve Burs Komisyonuna verir.
d) Maddî imkândan mahrum ara sınıf öğrencileri için burs, başarısız dersi olmayan ve genel not ortalaması en az 2.00/4 olan öğrenciler ile sadece bir dersten başarısız olan ve genel not ortalaması en az 2.00/4 olan öğrencilere tahsis edilir. Genel not ortalaması yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bunun için her ara sınıf adayı, öğrenci not belgesini Öğrenci Tanıtma Belgesi’ne ekler ve Burs Komisyonuna verir.
Lisansüstü Bursları
Üniversiteye bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans ve doktora) yapan başarılı ve/veya maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere karşılıklı veya karşılıksız burs verilir. Tezli yüksek lisans için öğrencinin lisans mezuniyet notunun en az 3.00/4 veya 75/100; doktora için ise yüksek lisans mezuniyet notunun (lisans öğreniminden sonra doktoraya başlayanlar için lisans mezuniyet notunun) en az 3.00/4 veya 75/100 olması şarttır.
Adaylar ilgili Enstitülerin Yönetim Kurulları aracılığı ile Burs Komisyonuna önerilir. Burs Komisyonu her adayın durumunu ayrı ayrı belirleyerek liste halinde Vakıf Yönetim Kuruluna sunar. Vakıf Yönetim Kurulu, adaylarla yapacağı mülâkat sonucu bursun karşılıklı mı, karşılıksız mı olacağına karar verir. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora ‘ya kabul edilen ancak burs müracaatını yarıyıl tamamladıktan sonra başvuran öğrencilerde, Enstitü yarıyıl not ortalamasına bakılır.
Not: Vakfımıza ilk defa burs başvurusunda bulunacak; Üniversiteyi yeni kazanan ve ara sınıf öğrencilerimizin burs başvurularının kabul görmesi için Kredi Yurtlar Kurumun dan (KYK) burs / öğrenim sonuçlarının açıklanmasından sonra, 3 gün içerisinde Vakfımıza beyan dilekçesi ile KYK burs / öğrenim sonuç belgesini (çıksa da / çıkmasa da) vermesi zorunludur. Söz konusu belgeleri getirmeyen öğrencilerimizin başvuruları değerlendirilmeyecektir.
Burs Başvurunda Bulunacak Öğrencilerin;
1- T.C. vatandaşı olmak,
2- Devlet Üniversitesinde okuyor olmak,
3- Başvuru sahiplerinin örnekleri hemen alttaki linklerde bulunan “Öğrenci Tanıtma Belgesi” ile “Vicdani Yükümlülük Belgesi”ni bilgisayarda eksiksiz olarak doldurup, çıktısını aldıktan sonra imzalayarak, istenen diğer belgelerle birlikte teslim etmesi gerekmektedir.
Ayrıca SKV burslarına başvuru tarihinde adayların;
• Hazırlık, ön lisans ve lisans eğitimi düzeyinde 23;
• Tezli yüksek lisans düzeyinde 26;
• Doktora düzeyinde 28 yaşından büyük olmamaları şarttır.
• Askerlik görevini uzun süreli olarak yapmış erkek adaylara 2 yaş daha eklenebilir.
• Adayların herhangi bir kurum yada kuruluştan karşılıksız burs almamaları gerekmektedir.
• (KYK bursu, TEV bursu vs. bu ve benzeri karşılıksız burs alanlar başvuruda bulunamazlar.)
Başvuru Tarihleri
2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde Burs Başvurularının Ekim Ayında Alınması Bekleniyor. Geçen Dönem Başvurular 2 Ekim -31 Ekim Tarihleri Arasında Alındı.
Web Sitesi İçin Tıklayın.
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.