Tekstil Mühendisliği Hakkında Bilgi
Bölüm Hakkında Bilgi
Tekstil Mühendisliği bölümünün amacı yurtiçinde ve yurtdışında ulusal ve uluslararası tekstil işletmelerinde, çeşitli metotlarla, çeşitli makine ve tesislerde tekstil hammaddelerinden, giyim tekstillerinin, ev tekstillerinin ve teknik tekstillerin üretimini yaptıracak, yönetecek tekstil mühendisleri yetiştirmektir.
Tekstil sektörü Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü 157 milyar dolara varan ihracatın 30 milyar dolara yakın bir kısmı tekstil sektöründen sağlanmaktadır. Ayrıca bu ihracata karşılık yapılan ithalat sadece 11 milyar dolar civarındadır. Bu da tekstilin ithalatı karşılama oranının çok yüksek olduğunu, başka bir deyişle katma değeri çok yüksek bir sektör olduğunu göstermektedir. Bu açıdan Tekstil Mühendisliği bölümleri üönemli bir işlev görmektedirler.
Hangi Dersler Var?
Öğrencilerimiz Matematik, Fizik ,Kimya gibi temel mühendislik dersleri ve mesleki dersler almaktadırlar. Mesleki dersler; iplik, dokuma, örme, boya-apre, konfeksiyon ve teknik tekstil alanlarındadır. Bunlardan başka belli alanlarda yoğunlaşmak için seçmeli mesleki dersler ve diğer mühendislik yan dersleri de almaktadırlar.
Gereken Özellikler
Bölümde okumak için özel yeteneğe gerek yoktur. Mühendislik isteği ve üniversite sınavlarından yeterli puanı almak gerekiyor
Kazanılacak Ünvan
Tekstil Mühendisi unvanı
Çalışma Alanları
Mezunlar ulusal ve uluslararası tekstil işletmelerinde, iplik, dokuma-örme, boya-apre, konfeksiyon ve teknik tekstil işletmelerinde çalışırlar. Ayrıca çeşitli temsilciliklerde, eğitim kurumlarında, üniversitelerde çalışabilecekleri gibi küçük yatırımlı alanlarda bir müddet tecrübe edindikten sonra kendi işlerini de kurabilirler.
Özel Koşul Var Mı?
Yok
Zorunlu Staj Var Mı?
Erasmus / Farabi / Mevlana
Var
DGS İle Geçiş Var Mı?
Var
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.