Burs

Tübitak Yurt İçi Doktora Bursu Başvuruları 2025/1

Tübitak Yurt İçi Doktora Bursu Başvuruları Başladı

2211 Tübitak Yurt İçi Doktora Bursu Başvuruları Nasıl Yapılacak, Burs Programı Başvuru Koşulları Nelerdir, Burs Miktarı Ne Kadar.

TÜBİTAK 2211 yurt içi doktora burs programı 2211-A Yurt İçi Genel Doktora Burs Programı, 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı ve 2211-E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programından oluşmaktadır.

Başvuru Nasıl Yapılır

Burs Başvurusu Kurumun Resmi İnternet Sitesindeki Online Başvuru Formunun Doldurulmasıyla Alınır.

Burs Süresi Miktarı

2211-A Yurt İçi Genel Doktora Burs Programı Tam Burs Ayda 27.500 Türk Lirası, Kısmi Burs Ayda 7.250 Türk Lirası
2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı Tam Burs Ayda 27.500 Türk Lirası, Kısmi Burs Ayda 7.250 Türk Lirası
2211-E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programı Tam Burs Ayda 27.500 Türk Lirası, Kısmi Burs Ayda 7.250 Türk Lirası

2211 Yurt İçi Doktora Burs Programları Kapsamında Desteklenen Bursiyerler Tübitak Destekli Bir Projede Bursiyer Olarak Görev Alıp BİDEB 2250-Lisansüstü Bursları Performans Programından Yararlanarak Performans Puanına Göre Ayda 8.700 Türk Lirasına Kadar Ek Burs Alabileceklerdir.
Bu Programdan Yararlanmakta İken Aynı Anda ARDEB Veya TEYDEB Tarafından Desteklenen Projelerde İlgili Programların Mevzuatına Uygun Olarak Görev Alınabilir. Bu Programdan Yararlanmakta İken Aynı Anda ARDEB Veya TEYDEB Tarafından Desteklenen Projelerde Bursiyer Statüsünde Yer Alanların Bursları BİDEB Tarafından 2211 Programından Ödenir.


INSTAGRAM’DA TAKİP ET BURS DUYURULARINDAN HABERİN OLSUN

2211-A Yurt İçi Genel Doktora Burs Programı

Burs Kapsamı ve Süresi
• Yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi için burslar, bursiyerin desteklenmeye başladığı başvuru dönemi esas alınarak 48 ay sonunda; bütünleşik doktora öğrenimi için ise 60 ay sonunda sona erdirilir.
• 48 ve 60 aylık sürenin işbu çağrı duyurusunda belirtilen azami süreleri (yabancı dil hazırlık/bilimsel hazırlıkta geçirilen en fazla bir yıllık süre hariç, kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği ilk dönemden başlamak üzere doktora öğrenimi için 12, bütünleşik doktora öğrenimi için de 14 yarıyıl) aşması durumunda burs, azami sürenin sonunda sona erdirilir.
• Burslar, ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 10 günü içerisinde bursiyerlerin banka hesaplarına ödenir. Ödemeler avans, peşin veya geriye dönük olarak ve 2 ya da 3’er aylık dönemler şeklinde de yapılabilir.

Başvuru Koşulları

• T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak
• Türkiye’de bir doktora programında veya 2547 sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programda kayıtlı olmak
• Yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı adaylar için kayıt dondurulan dönemler hariç olmak üzere eğitiminin bilimsel hazırlık dahil en geç 6. döneminde; bütünleşik doktora programına kayıtlı adaylar için en geç 8. döneminde olmak ( Bilimsel hazırlıkta programa başvuru yapılabilirken, yabancı dil hazırlık aşamasında programa başvuru yapılamaz ).
• Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde ALES sınavından herhangi bir puan türünde en az 70 puan almış olmak
• Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde YDS, e-YDS, YÖKDİL, e-YÖKDİL, TIPDİL sınavlarından birinden İngilizce dilinde en az 70 puan veya son 2 yıl içerisinde ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından birinden İngilizce dilinde muadil puan almış olmak
• Daha önce 2211-Yurt İçi Doktora Burs Programlarından doktora bursu almamış olmak ( Daha önce burs alıp, herhangi bir sebeple iade edenler başvuru yapamazlar. Ancak hiç burs ödemesi almadan bursiyerlik hakkından vazgeçenler başvuru yapabilirler )
• Kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm lisans sonrası bütünleşik doktora veya yüksek lisans sonrası doktora öğrencileri başvuru yapabilir.
• Özel öğrenci statüsünde olanlar başvuru yapamaz.
• Hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik ve Eczacılık diplomasına sahip adaylarda doktora bursu için yüksek lisans diploması aranmaz, ancak bu kişiler değerlendirme puanı hesaplanırken lisans mezunu olarak dikkate alınırlar.
• 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı’nın alt programlarına aynı başvuru dönemi içinde birden fazla başvuru yapılamaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği Burs Başvurusu 2024-2025

Notlar:
1. TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz. Türkiye’deki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ya da devlet veya vakıf üniversitelerinden yurt içi doktora bursu alan ve aynı anda BİDEB 2211 programından da yararlanmak isteyenler, programın başvuru koşullarını sağlamaları halinde başvuru için gerekli olan başarı ölçütlerini yerine getirmiş kabul edilir.
2. Üniversite yerleştirme sıralaması ÖSYM üzerinden görüntülenemeyen adayların başvuru aşamasında ÖSYM yerleştirme ve sonuç belgelerini sunmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından doğrudan lisans programına yerleşmeyen adayların başvuru aşamasında yerleşme durumlarını belgelendirmeleri gereklidir.

Başvuru Yöntemi
1. Başvurular, çağrı duyurusunda ilan edilen tarihler içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi ( e-bideb.tubitak.gov.tr ) üzerinden çevrimiçi olarak yapılır.
2. Başvuru aşamasında adayların sisteme belge yüklemesi istenmemektedir.. Adayların eğitim, sınav vb. bilgileri çevrimiçi sistemler üzerinden görüntülenecektir. Ancak bilgileri çevrimiçi sistemler üzerinden görüntülenemeyen adayların eğitim, sınav vb. belgelerini başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir. Başvuru sistemine yüklenecek belgelerin Türkçe veya İngilizce olması gerekmektedir. Diğer dillerde hazırlanmış belgelerin onaylı Türkçe veya İngilizce tercümeleri yüklenmelidir.
3. Burs almaya hak kazanan kişilerin bursiyer adaylıklarının açıklanmasından sonra kurum tarafından istenilen belgeleri BİDEB’e ulaştırması gerekmektedir.
4. Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.
5. Başvuru geri çekme işlemi her aşamada yapılabilir. Geri çekme işlemi için başvuru yılı ve dönemini belirten imzalı bir dilekçenin elektronik yolla (bideb2211@tubitak.gov.tr) BİDEB’e ulaştırılması gerekmektedir. Dilekçenin BİDEB’e ulaşmasını takiben güncelleme işlemi yapılmaktadır.

TÜBİTAK Yurt İçi Lisans Bursu Başvuruları İçin Tıklayın.

2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı

Burs Kapsamı ve Süresi
Bu program kapsamında tezini öncelikli alanlarda yapan doktora öğrencilerine burs ve destek verilir.

• Yüksek lisans sonrası/lisans sonrası doktora öğrenimi için burslar, bursiyerin desteklenmeye başladığı başvuru dönemi esas alınarak 36 ay sonunda sona erdirilir.
• 36 aylık sürenin iş bu çağrı duyurusunda belirtilen azami süreleri (yabancı dil hazırlık/bilimsel hazırlıkta geçirilen en fazla bir yıllık süre hariç, kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği ilk dönemden başlamak üzere doktora öğrenimi için 12, bütünleşik doktora öğrenimi için de 14 yarıyıl) aşması durumunda burs, azami sürenin sonunda sona erdirilir.
• Burslar, ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 10 günü içerisinde bursiyerlerin banka hesaplarına ödenir. Ödemeler avans, peşin veya geriye dönük olarak ve 2 ya da 3’er aylık dönemler şeklinde de yapılabilir.

Başvuru Koşulları

1. T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak
2. Türkiye’de bir doktora programında veya 2547 sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programda kayıtlı olmak
3. Doktora yeterliliğini geçmiş ve tez önerisi Enstitüsü tarafından kabul edilmiş olmak
4. Yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı adaylar için kayıt dondurulan dönemler hariç olmak üzere eğitiminin bilimsel hazırlık dâhil en geç 10. döneminde; bütünleşik doktora programına kayıtlı adaylar için en geç 12. döneminde olmak ( Yabancı dil hazırlık aşamasında başvuru alınmaz )
5. Bütünleşik doktora programında kayıtlı adaylar için lisans mezunu olmak, yüksek lisans sonrası doktora programında kayıtlı adaylar için yüksek lisans mezunu olmak
6. Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde ALES sınavından herhangi bir puan türünde en az 70 puan almış olmalıdır.
7. Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde YDS, e-YDS, YÖKDİL, e-YÖKDİL, TIPDİL sınavlarından birinden İngilizce dilinde en az 70 puan veya son 2 yıl içerisinde ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından birinden İngilizce dilinde muadil puan almış olmak
8. Daha önce bu programdan doktora bursu almamış olmak (Daha önce burs alıp, herhangi bir sebeple iade edenler başvuru yapamazlar.. Ancak hiç burs ödemesi almadan bursiyerlik hakkından vazgeçenler başvuru yapabilirler)
9. Kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm lisans sonrası bütünleşik doktora veya tezli yüksek lisans sonrası doktora öğrencileri başvuru yapabilir.
10. Özel öğrenci statüsünde olanlar başvuru yapamaz.
11. 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı’nın alt programlarına aynı başvuru dönemi içinde birden fazla başvuru yapılamaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Yücel Kültür Vakfı Yarım Elma Bursu

Not: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz. Türkiye’deki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ya da devlet veya vakıf üniversitelerinden yurt içi doktora bursu alan ve aynı anda BİDEB 2211 programından da yararlanmak isteyenler, programın başvuru koşullarını sağlamaları halinde başvuru için gerekli olan başarı ölçütlerini yerine getirmiş kabul edilir.

Başvuru Yöntemi
1. Başvurular, çağrı duyurusunda ilan edilen tarihler içerisinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılır.
2. Adayların eğitim, sınav vb. bilgileri çevrimiçi sistemler üzerinden görüntülenecektir. Ancak bilgileri çevrimiçi sistemler üzerinden görüntülenemeyen adayların eğitim, sınav vb. belgelerini başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.. Başvuru sistemine yüklenecek belgelerin Türkçe veya İngilizce olması gerekmektedir. Diğer dillerde hazırlanmış belgelerin onaylı Türkçe veya İngilizce tercümeleri yüklenmelidir.
3. Burs almaya hak kazanan kişilerin bursiyer adaylıklarının açıklanmasından sonra kurum tarafından istenilen belgeleri BİDEB’e ulaştırması gerekmektedir.
4. Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.
5. Başvuru geri çekme işlemi her aşamada yapılabilir. Geri çekme işlemi için başvuru yılı ve dönemini belirten imzalı bir dilekçenin elektronik yolla (bideb2211c@tubitak.gov.tr) BİDEB’e ulaştırılması gerekmektedir. Dilekçenin BİDEB’e ulaşmasını takiben güncelleme işlemi yapılmaktadır.

2211-E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programı

Burs Kapsamı ve Süresi
• Yüksek lisans sonrası doktora öğrenimi için burslar, bursiyerin desteklenmeye başladığı başvuru dönemi esas alınarak 48 ay sonunda; bütünleşik doktora öğrenimi için ise 60 ay sonunda sona erdirilir.
• 48 ve 60 aylık sürenin işbu çağrı duyurusunda belirtilen azami süreleri (yabancı dil hazırlık/bilimsel hazırlıkta geçirilen en fazla bir yıllık süre hariç, kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği ilk dönemden başlamak üzere doktora öğrenimi için 12, bütünleşik doktora öğrenimi için de 14 yarıyıl) aşması durumunda burs, azami sürenin sonunda sona erdirilir.
• Burslar, ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 10 günü içerisinde bursiyerlerin banka hesaplarına ödenir. Ödemeler avans, peşin veya geriye dönük olarak ve 2 ya da 3’er aylık dönemler şeklinde de yapılabilir.

Başvuru Koşulları

1. T.C. vatandaşı veya 5901 sayılı kanunda geçen Mavi Kart sahibi olmak
2. BİDEB’in 2205-Lisans Burs Programı veya 2210-E Yurt İçi Doğrudan Yüksek Lisans Burs Programı bursiyeri iken öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp takip eden yarıyılda, hiç ara vermeksizin doktora programına veya 2547 sayılı kanunda geçen doktoraya eş değer bir programa başlamak
3. Mezun oldukları dönemi takip eden dönemde doğrudan bursiyerlik başvurusu yapmak
4. Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde ALES sınavından herhangi bir puan türünde en az 70 puan almış olmak,
5. Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde YDS, e-YDS, YÖKDİL, e-YÖKDİL, TIPDİL sınavlarından birinden İngilizce dilinde en az 70 puan veya son 2 yıl içerisinde ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından birinden İngilizce dilinde muadil puan almış olmak
6. Lisans sonrası bütünleşik doktora programına kayıt yaptıran adaylar için, BİDEB lisans bursiyeri olup başvuruda belirtilen lisans programını başarıyla tamamlayıp 4’lük not sistemi için en az 2,80; 100’lük not sistemi için en az 72 ortalama ile mezun olmak
7. Yüksek lisans sonrası doktora programına kayıt yaptıran adaylar için, BİDEB yüksek lisans bursiyeri olup başvuruda belirtilen yüksek lisans programını başarıyla tamamlayıp 4’lük not sistemi için en az 3,50; 100’lük not sistemi için en az 88,33 ortalama ile mezun olmak
8. Bütünleşik doktora programında kayıtlı adaylar için lisans mezunu olmak, yüksek lisans sonrası doktora programında kayıtlı adaylar için yüksek lisans mezunu olmak
9. Kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm lisans sonrası bütünleşik doktora veya yüksek lisans sonrası doktora öğrencileri başvuru yapabilir.
10. Özel öğrenci statüsünde olanlar başvuru yapamaz.
11. 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı’nın alt programlarına aynı başvuru dönemi içinde birden fazla başvuru yapılamaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Heinrich Böll Stiftung Derneği Burs Başvurusu 2024-2025

Notlar: TÜBİTAK’ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz. Türkiye’deki diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ya da devlet veya vakıf üniversitelerinden yurt içi doktora bursu alan ve aynı anda BİDEB 2211 programından da yararlanmak isteyenler, programın başvuru koşullarını sağlamaları halinde başvuru için gerekli olan başarı ölçütlerini yerine getirmiş kabul edilir.

Başvuru Yöntemi
1. Başvurular, çağrı duyurusunda ilan edilen tarihler içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi ( e-bideb.tubitak.gov.tr ) üzerinden çevrimiçi olarak yapılır.
2. Başvuru aşamasında adayların sisteme belge yüklemesi istenmemektedir. Adayların eğitim, sınav vb. bilgileri çevrimiçi sistemler üzerinden görüntülenecektir. Ancak bilgileri çevrimiçi sistemler üzerinden görüntülenemeyen adayların eğitim, sınav vb. belgelerini başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir. Başvuru sistemine yüklenecek belgelerin Türkçe veya İngilizce olması gerekmektedir. Diğer dillerde hazırlanmış belgelerin onaylı Türkçe veya İngilizce tercümeleri yüklenmelidir.
3. Bursun başlatılması için istenen belgeler başvuru sayfasında “Ek Belgeler” modülünden sisteme yüklenir.. BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’ndeki “2211-E” başvuru sayfasının açıklamalar kısmında yer alan linkten temin edilecek bildirim formunda ayrıca belirtilen belge gönderme son tarihi içerisinde istenilen belgeler BİDEB adresine ulaştırılır.
4. Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.
5. Başvuru geri çekme işlemi her aşamada yapılabilir. Geri çekme işlemi için başvuru yılı ve dönemini belirten imzalı bir dilekçenin elektronik yolla (bideb2211@tubitak.gov.tr) BİDEB’e ulaştırılması gerekmektedir. Dilekçenin BİDEB’e ulaşmasını takiben güncelleme işlemi yapılmaktadır.

Başvuru Tarihleri

2025 1. Dönem Başvuruları 12 Mayıs 2025 İle 30 Mayıs 2025 Tarihleri Arasında Yapılacak.
2025 2. Dönem Başvuruları 27 Ekim 2025 İle 14 Kasım 2025 Tarihleri Arasında Yapılacak.

Başvuru İçin Tıklayın.
Detaylar İçin Tıklayın.

benimkocum.net olarak, sunulan burs fırsatını değerlendirmenizi öneririz. Eğitim hayatınıza katkı sağlayacak bu destekten faydalanmak için başvuru sürecini kaçırmayın. Güncel burs fırsatları ve başvuru süreçleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizi takip etmeye devam edin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu