Burs

Türk Loydu Vakfı Bursu Başvuruları 2024-2025

Türk Loydu Vakfı Bursu Başvurusu Başladı

Türk Loydu Vakfı Bursu Başvuruları Nasıl Yapılır, Türk Loydu Vakfı Burs Başvuru Koşulları Nelerdir, Burs Miktarı Ne Kadar, Eğitim Desteği Kimlere Verilir.

Burslar Başta Gemi İnşaat Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Programlarında Olmak Üzere, Türk Loydu Vakfı İştirakleri Bünyesinde Hizmet Verilen Sektöre Özgü Lisans Programları İle Vakıf Yönetim Kurulunun Vakıf Senedi Kapsam Maddesinde Tanımlanan Alanlarda Belirleyeceği Programlara Verilecektir.

Karşılıksız Ve Karşılıklı Burs Desteklerimizle, Faaliyet Sürdürdüğümüz Alanlarda (Gemi İnşa, Denizcilik, Gemi İşletmeciliği, Makine, Elektrik/Elektronik, Savunma, Metalurji Ve Malzeme, İnşaat, Enerji Ve Diğer Endüstriyel Sahalar, Sigortacılık, Vb.), Ülkemiz Ve Dünya İçin Başta Deniz Endüstrisi Olmak Üzere İçinde Yer Aldığımız Endüstriyel Alanlarda Nitelikli Teknik İnsan Gücünün Yetiştirilmesine Katkı Sağlamak Yoluyla, Toplumsal Sorumluluğumuzun Yerine Getirilmesi Önceliklerimiz Arasındadır.


Güncel Burs Veren Kurumlar İçin Tıklayınız

Burs Hakkındaki Tüm Sorularınız İçin E-Mail Adresi: burs@turkloydu.org

Burs Miktarı Ve Süresi
Burs Yılda 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Verilmektedir.
Karşılıksız Lisans Bursları Aylık 5.000 Türk Lirası Olarak Ödenecek.
Karşılıklı Lisans Bursları Aylık 17.000 Türk Lirası Olarak Ödenecek.
Karşılıksız Yüksek Lisans Bursları Aylık 7.500 Türk Lirası Olarak Ödenecek.
Karşılıksız Doktora Bursları Aylık 10.000 Türk Lirası Olarak Ödeecek.

Burs Başvuruları Nasıl Yapılır
Başvurular Burs Otomasyon Sisteminden Üyelik Oluşturup, Online Başvuru Formunun Doldurulmasıyla Yapılır.

Burs Kimlere Verilir

Lisans Bursu

Türk Loydu Lisans Bursları, Türk Loydu Vakfı Tarafından Her Eğitim-Öğretim Dönemi Öncesinde Tespit Ve İlan Edilen Kontenjan, Tutar Ve Sürelerde Verilmekte Olup, Karşılıksız Veya Karşılıklı Olarak Verilecektir.

Lisans programı burslarımız; karşılıklı (mecburi hizmet karşılığında) ve karşılıksız olmak üzere iki ayrı kategoride verilecektir. Başvuru yapan öğrenci, hangi kategoride başvuru yaptığını, form doldururken belirtecektir.

Karşılıksız lisans programı burslarımız; EK 1 de belirtmiş olduğumuz lisans programlarında eğitim ve öğrenim gören hazırlık sınıfı veya birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerine (2,.3, ve 4. Sınıflar) dahil olmak üzere karşılıksız olarak verilecektir. Burs Otomasyon Sistemimizden doğrudan burs başvurusu yapan öğrencilerin vermiş olduğu bilgiler ve destekleyici belgelere bağlı olarak başvurular değerlendirilecek ve kontenjan ayrılmış ilgili programlara göre sıralanacaktır. Karşılıksız burs vereceğimiz lisans programları EK 1’de verilmektedir.
Bu kategoride başvuru yapan öğrencilerin, başvuruları kabul edildikten itibaren burs devam şartlarını sağlamaları halinde bursları, öğrenim süresi tamamlanana ya da mezun olana dek devam eder. Burs devam şartlarını sağlayamadığı için ya da mezun olduğu için bursu kesilenlerden herhangi bir geri ödeme talep edilmez.
Başvurusu, karşılıksız burs kontenjanından kabul edilen öğrencilerden, başvuru süresinde ve sonrasında verdiği bilgi ve belgelerin eksik veya yanlış olarak verilmiş olduğu tespit edilenlerden, bursun kesilmesi sonrasında bursiyere ödenmiş karşılıksız toplam burs meblağının yasal faiziyle birlikte Vakfımıza ödenmesi gerekir.

Karşılıksız Lisans Bursu Başvuru Şartları

Burs yardımları;

1. T.C. Vatandaşı olan,

2. 24 yaşını tamamlamamış,

3. Yurt içinde veya yurt dışında, daha önce herhangi bir lisans derecesine sahip olmayan,

4. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenimini aktif olarak sürdüren,

5. Çift anadal programı hariç olmak üzere aynı anda başka bir lisans ya da ön lisans programında kayıtlı bulunmayan,

6. 2024 Yılı ÖSYM YKS Sınavında başarılı olarak, burs başvurusu kabul ettiğimiz lisans programlarından birinde öğrenim görmeye hak kazanan ve hazırlık sınıfı ya da birinci sınıfa kayıtlı olan,

7. 2023 Yılında ÖSYM YKS sonuçlarına bağlı olarak burs başvurusu kabul ettiğimiz lisans programlarından birinde kayıtlı, hazırlık sınıfını geçerek birinci sınıfta eğitim öğretimine devam etme hakkı kazanan,

8. 2023 Yılı ya da öncesinde ÖSYM YKS sonuçlarına bağlı olarak, burs başvurusu kabul ettiğimiz lisans programlarından birinde kayıtlı, ara sınıflarda (2., 3. ve 4. Sınıflara kayıtlı olanlar) öğrenim görmeye başladığı yıldan itibaren lisans programı süresi içinde eğitim öğretimine devam eden ve herhangi bir alt dönemden (yarıyıl) başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.50 olan,

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Günebakan Vakfı'ndan Üniversite Öğrencilerine "2000₺ Geri Ödemesiz" Burs İmkanı

9. Burs Başvuru Otomasyon Sistemimizden doğrudan başvuru yapan,

Karşılıklı lisans programı burslarımız;
Bu kategoride başvuru yapan öğrencilerin, başvuruları kabul edildikten itibaren burs devam şartlarını sağlamaları halinde bursları, öğrenim süresi tamamlanana ya da mezun olana dek devam eder. Karşılıklı burs kapsamında burs devam şartlarını sağlayarak mezun olmuş bursiyerlerimiz almış olduğu karşılıksız asgari burs süresi (gün olarak) kadar, Türk Loydu Vakfı İştiraklerinde gerekli işe giriş koşullarını sağlaması halinde, mezun olduğu programla ilişkili bir iş pozisyonunda mecburi hizmet yerine getirecektir.

Lisans programı karşılıklı bursiyerlerimiz, Türk Loydu Vakfı iştiraklerinde, öğrenim gördüğü lisans programının staj şartları göz önünde tutularak öncelikli stajyer olarak kabul edilirler.

Karşılıklı burs almaya hak kazanmış bursiyerimiz, lisans programını başarıyla tamamladıktan sonra, Vakfımızdan aldığı asgari burs süresinde (gün olarak) Türk Loydu Vakfı iştiraklerinde gerekli işe giriş kriterlerini sağlamak koşuluyla; almış olduğu bursun karşılığı olarak burslu olduğu lisans programına uygun bir iş pozisyonunda mecburi hizmetini yerine getirmeyi ve bu bağlamda mezuniyet tarihinden itibaren 90 gün içerisinde işe başlamayı taahhüt eder. Karşılıklı burs almaya başlayacak bursiyerden, bursluluk süresi başlamadan önce bu kapsamda taahhütname alınır.

Başvurusu, karşılıklı burs kontenjanından kabul edilen öğrencilerden, başvuru süresinde ve sonrasında verdiği bilgi ve belgelerin eksik veya yanlış olarak verilmiş olduğu tespit edilenlerden, bursun kesilmesi sonrasında bursiyere ödenmiş karşılıksız toplam burs meblağının yasal faiziyle birlikte Vakfımız hesabına ödenmesi gerekir, mecburi hizmet yükümlülüğü de ortadan kalkar.

Karşılıklı burs kontenjanı 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı için aşağıda belirtilen lisans programlarında olmak üzere toplam 10 (on) öğrenci içindir:

• Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği’nde kayıtlı (4 adet)

• Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği’nde kayıtlı (1 adet)

• Enerji Bilimi ve Teknolojileri; Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi veya Nükleer Enerji Mühendisliği lisans programlarından birinde kayıtlı (1 adet)

• Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği veya Raylı Sistemler Mühendisliği birinde kayıtlı (1 adet)

• Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Polimer Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği veya Malzeme Bilimi ve Teknolojileri programlarından birinde kayıtlı (1 adet)

• Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği programlarından birinde kayıtlı (1 adet)

• İnşaat Mühendisliği lisans programına kayıtlı (1 adet)

Karşılıklı Burs Başvuru Şartları
Burs yardımları;

1. T.C. Vatandaşı olan,

2. 24 yaşını tamamlamamış,

3. Yurt içinde veya yurt dışında, daha önce herhangi bir lisans derecesine sahip olmayan,

4. Kayıtlı olduğu lisans programında öğrenimini aktif olarak sürdüren,

5. Çift anadal programı hariç olmak üzere aynı anda başka bir lisans ya da ön lisans programında kayıtlı bulunmayan,

6. 2023 Yılı ya da öncesinde ÖSYM YKS sonuçlarına bağlı olarak, burs başvurusu kabul edilen lisans programlarından birinde kayıtlı olarak ikinci sınıfı tamamlamış, öğrenim görmeye başladığı yıldan itibaren ara sınıflarda (3. ve 4. Sınıflara kayıtlı olanlar) lisans programı süresi içinde eğitim öğretimine devam eden, alt dönemlerden başarısız dersi olmayan ve ağırlıklı genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.50 olan,

7. Burs Başvuru Otomasyon Sistemimizden doğrudan başvuru yapan,

Karşılıklı burs verilmesi kararlaştırılmış lisans programı öğrencileri arasından başvuru şartlarını sağlayan ve ilgili programa ait açık burs kontenjanı kapsamında sıralamaya girenlere Vakıf Yönetim Kurulu kararı uygunluğu çerçevesince verilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  TED Üniversitesi Taban Puan Ve Sıralamaları (2023)

Vakıf bursuna başvuru yapan adaylar, başvuru formunu doldururken, kendisi ve ailesi ile ilgili tüm bilgileri doğru ve eksiksiz olarak beyan etmelidir. Yine aynı formda kendisinden talep edilen ilgili belgeleri doğru ve eksiksiz yüklemelidir.

Burs başvurusu kabul edilen öğrencinin, başvuru süresinde ve sonrasında verdiği bilgi ve belgelerin eksik veya yanlış olarak verilmiş olduğu tespit edildiğinde, ilgili bursiyerin bursu Vakıf tarafından derhal kesilir ve bursiyere yapılmış toplam burs meblağının yasal faiziyle birlikte Vakfımız hesabına ödenmesi gerekir. Ayrıca mecburi hizmet yükümlülüğü ortadan kalkmış olur.

Karşılıksız Burs Kontenjanı Ayrılan Lisans Programları
• Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği
• Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği
• Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
• Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Fakülte / Yüksekokul)
• Makine Mühendisliği (Fakülte / MTOK)
• Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği (Fakülte / MTOK)
• Elektirik-Elektronik Mühendisliği
• Endüstri Mühendisliği
• İşletme Mühendisliği
• Sigortacılık (Fakülte/Yüksekokul)
• Sigortacılık Ve Aktüerya Bilimleri
• Aktüerya Bilimleri
• Sigortacılık Ve Risk Yönetimi
• Ekonometri
• İstatistik
• Gemi Ve Yat Tasarımı
• Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
• Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği
• Malzeme Bilimi Ve Nanoteknoloji Mühendisliği
• Malzeme Bilimi Ve Teknolojileri
• Polimer Malzeme Mühendisliği
• Tarım Makineleri Ve Teknolojileri Mühendisliği
• Mekatronik Mühendisliği (Fakülte / MTOK)
• İmalat Mühendisliği
• Uçak Bakım Ve Onarım (Fakülte/Yüksekokul)
• Uçak Elektrik Ve Elektroniği
• Uçak Gövde Ve Motor Bakım (Fakülte/Yüksekokul)
• Uçak Mühendisliği
• Elektrik Mühendisliği
• Elektronik Mühendisliği
• Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği
• Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği
• Enerji Bilimi Ve Teknolojileri
• Enerji Sistemleri Mühendisliği (Fakülte / MTOK)
• Enerji Yönetimi
• Nükleer Enerji Mühendisliği
• Raylı Sistemler Mühendisliği
• Çevre Mühendisliği
• Maden Mühendisliği
• Yapay Zeka Ve Veri Mühendisliği
• Yapay Zeka Mühendisliği
• Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği
• Otomotiv Mühendisliği (Fakülte / MTOK)
• İnşaat Mühendisliği (Fakülte / MTOK)

Tüm Güncel Burs Başvuruları İçin Tıklayın

Karşılıklı Burs Verilecek Lisans Programları
Karşılıklı burs kontenjanı 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı için aşağıda belirtilen lisans programlarında olmak üzere toplam 10 (on) öğrenci içindir:

• Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği’nde kayıtlı (4 adet)
• Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği’nde kayıtlı (1 adet)
• Enerji Bilimi ve Teknolojileri; Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Yönetimi veya Nükleer Enerji Mühendisliği lisans programlarından birinde kayıtlı (1 adet)
• Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği veya Raylı Sistemler Mühendisliği birinde kayıtlı (1 adet)
• Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Polimer Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği veya Malzeme Bilimi ve Teknolojileri programlarından birinde kayıtlı (1 adet)
• Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği programlarından birinde kayıtlı (1 adet)
• İnşaat Mühendisliği lisans programına kayıtlı (1 adet)

Lisansüstü Bursu

Lisansüstü programı bursları; üniversitelere bağlı enstitülerde lisansüstü eğitim (tezli yüksek lisans veya doktora) yapan, başarılı ve maddî imkânı kısıtlı olan öğrencilere verilmektedir.

Lisansüstü programında eğitim ve öğrenim gören öğrenciler için, hazırlık sınıfına veya birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerine karşılıksız olarak verilecektir.

Burs Otomasyon Sistemimizden doğrudan burs başvurusu yapan öğrencilerin vermiş olduğu bilgiler ve destekleyici belgelere bağlı olarak başvurular değerlendirilecek ve kontenjan ayrılmış ilgili programlara göre sıralanacaktır.

Karşılıksız Lisansüstü burs programı bursları; Başvuru yapan öğrenci, bu kategoride başvuru yaptığını, form doldururken belirtecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  İnönü Üniversitesi Vakfı Burs Başvuruları 2024-2025

Karşılıksız burslar için başvuru yapan öğrencilerin, başvuruları kabul edildikten itibaren burs devam şartlarını sağlamaları halinde bursları, öğrenim süresi tamamlanana ya da mezun olana dek devam eder. Burs devam şartlarını sağlayamadığı için ya da mezun olduğu için bursu kesilenlerden herhangi bir geri ödeme talep edilmez.

Başvurusu, karşılıksız burs kontenjanından kabul edilen öğrencilerden, başvuru süresinde ve sonrasında verdiği bilgi ve belgelerin eksik veya yanlış olarak verilmiş olduğu tespit edilenlerden, bursun kesilmesi sonrasında bursiyere ödenmiş karşılıksız toplam burs meblağının yasal faiziyle birlikte Vakfımız hesabına ödenmesi gerekir.

Karşılıksız burs verdiğimiz lisansüstü programı öğrencilerinden, mezun olduklarında tamamladıkları yüksek lisans ve doktora tezleri, Vakıf İştiraklerinin hizmet verdikleri alanlarda Araştırma Geliştirme faaliyetlerine destek olunabilmesi, ortak yürütülebilecek çalışmalara veri oluşturabilmesi için PDF belge olarak talep edilmektedir. Bu husus burs verilmesi kararlaştırılan lisansüstü öğrencisi tarafında taahhüt edilecektir.

Karşılıksız Lisansüstü Bursu Başvuru Şartları

Burs yardımları;

1. T.C. Vatandaşı olan,

2. Yüksek Lisans öğrencileri için 26 yaşını tamamlamamış, doktora öğrencileri için 30 yaşını tamamlamamış olan,

3. Tezli yüksek lisans burs başvurusu yapanlar için öğrencinin lisans ağırlıklı genel not ortalaması en az 2.80/4.00 olan,

4. Tezli doktora burs başvurusu yapanlar için yüksek lisans ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.00/4.00 olan,

5. Ayrıca adayların tez danışmanları ya da diğer öğretim üyelerinden Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu alan

6. Burs Başvuru Otomasyon Sistemimizden doğrudan başvuru yapan,

Lisansüstü Programı Öğrencileri Arasından Başvuru Şartlarını Sağlayan Ve İlgili Programa Ait Açık Burs Kontenjanı Kapsamında Sıralamaya Girenlere Verilecektir.

Vakıf bursuna başvuru yapan adaylar, başvuru formunu doldururken, kendisi ve ailesi ile ilgili tüm bilgileri doğru ve eksiksiz olarak beyan etmelidir. Yine aynı formda kendisinden talep edilen ilgili belgeleri doğru ve eksiksiz yüklemelidir.

Karşılıksız Burs Kontenjanı Ayrılan Lisansüstü Programları

Tezli Yüksek Lisans Programları
• Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği
• Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği
• Açık Deniz Mühendisliği
• Deniz Hukuku (Deniz Hukuku; Deniz Sigortacılığı, Klaslama Kuruluşlarında İşletme/Yönetim/Ekonomi; Denizcilik/ Gemi İşletmeciliği Kuruluşlarında Yönetim/ İşletme; Deniz İşletmeciliği Ve Ekonomisi; Deniz Ekonomisi; Deniz Politikası Programları ya da Konuları Üzerine)

Tezli Doktora Programları
• Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisliği
• Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği
• Açık Deniz Mühendisliği
• Deniz Hukuku (Deniz Hukuku; Deniz Sigortacılığı, Klaslama Kuruluşlarında İşletme/Yönetim/Ekonomi; Denizcilik/ Gemi İşletmeciliği Kuruluşlarında Yönetim/ İşletme; Deniz İşletmeciliği Ve Ekonomisi; Deniz Ekonomisi; Deniz Politikası Programları Ya Da Konuları Üzerine)
• İnşaat Mühendisliği
• Makine Mühendisliği (Mekatronik Mühendisliği; İmalat Mühendisliği; Makine Mühendisliği; Raylı Sistemler Mühendisliği Programları da Dahil)
• Enerji Mühendisliği (Enerji Bilimi Ve Teknolojileri; Enerji Sistemleri Mühendisliği; Enerji Yönetimi; Enerji Bilim Ve Teknoloji; Enerji Teknolojileri; Nükleer Enerji Mühendisliği Programları da Dahil)
• Malzeme Ve Metalurji Mühendisliği (Malzeme Ve Metalurji Mühendisliği; Polimer Malzeme Mühendisliği; Malzeme Bilimi Ve Nanoteknoloji Mühendisliği; Malzeme Bilimi Ve Mühendisliği; Malzeme Bilimi Ve Teknolojileri Programları da Dahil)

Burs Başvuru Tarihleri
2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde Burs Başvurusu 11 Ekim 2024’de Başlayıp, 28 Ekim 2024 Saat 12:00’da Sona Erecek.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayın.

benimkocum.net olarak, sunulan burs fırsatını değerlendirmenizi öneririz.  Eğitim hayatınıza katkı sağlayacak bu destekten faydalanmak için başvuru sürecini kaçırmayın. Güncel burs fırsatları ve başvuru süreçleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizi takip etmeye devam edin!


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.