Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM Burs Başvurusu 2024-2025
Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM Burs Başvuruları Başladı
Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM Burs Başvurusu Ne Zaman Yapılır? VGM Bursu Kimlere Verilir, Karşılıksız Burs Başvuru Koşulları Nelerdir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM Bursu Ortaöğretim Ve Yüksek Öğrenim Ön Lisans Ve Lisans Öğrencilerine Verilmektedir. Ortaöğretim Eğitim Yardımı Ailelerinin Maddi Durumu Yeterli Olmayan, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Örgün Eğitim Gören İlkokul, Ortaokul Ve Lise Öğrencilere Verilir.
2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde VGM Bursu Başvurusu Ortaöğretim Öğrencileri İçin 1 Ekim 2024’de Başlayıp, 15 Ekim 2024’de Sona Erecek.
Vehbi Koç Vakfı Bursu Başvuruları İçin Tıklayın.
Yüksek Öğrenim Bursu Ön Lisans Ve Lisans Öğrencilerine Verilmektedir. Hem KYK Hem de VGM Bursu Başvurusu Yapılabilir. VGM Yüksek Öğrenim Bursu Sonuçları KYK Burs Sonuçlarının Açıklanmasından Sonra Açıklanır. KYK Bursu Almaya Hak Kazanan Öğrencilerin KYK İle Taahhütname İmzalayıp İmzalamamasına Bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Başvurusu İptal Edilir Ve Halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Almakta Olan Öğrencilerin İse Bursları Kesilir.
KYK Öğrenim Kredisi Alanlar VGM Yüksek Öğrenim Bursundan Faydalanabilir.
Burs Miktarı Ve Süresi
Ortaöğretim Bursu Aylık 750 Türk Lirası Olarak Ödenir. Eğitim Yardımı Yılda 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Aylarında Ödenir.
Yüksek Öğrenim Bursu Aylık 2.000 Türk Lirası Olarak Ödenir. Eğitim Yardımı Yılda 8 Ay Süre İle Ekim Ve Mayıs Aylarında Ödenir.
Yabancı Uyruklu Yüksek Öğrenim Bursu Aylık 2.000 Türk Lirası Olarak Ödenir.
Burs Başvuruları Nasıl Yapılır
Başvurular Kurumun Resmi İnternet Sitesi Üzerinden Online Olarak Yapılmaktadır.
Burs Kimlere Verilir
Ortaöğretim Bursu
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Ve Örgün İlkokul, Ortaokul Ve Liselerde Okuyan Öğrencilere Eğitim Yardımı Verilmektedir.
Özel Okulda, Açık Öğretim Ortaokulunda, Açık Öğretim Lisesinde Ya Da Mesleki Açık Öğretim Lisesinde Okuyan Öğrenciler İle Ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Alan Başka Bir Kardeşi Olan Öğrenciler, Kamu Kurumlarından Karşılıksız Eğitim Yardımı Ve Burs Alan Öğrenciler İle Vakıflar Genel Müdürlüğünden Muhtaç Aylığı Alan Öğrenciler Ortaöğrenim Bursundan Yararlanamazlar.
Eğitim Yardımı, Öğrencilerin Okullarının Bulunduğu İlin Bağlı Olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Ödenmekte Olup Öğrencilerin Burs Almaya Devam Ettikleri Süre Boyunca Tüm İş Ve İşlemleri İlgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü Tarafından Takip Edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne Bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğü Bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin Sorumluluk Alanında Bulunan İllere Ve Bölge Müdürlüklerinin İletişim Bilgilerine www.vgm.gov.tr Adresinden Erişmek Mümkündür.
Yüksek Öğrenim Bursları
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, Vakfiyelerde Yer Alan Hayır Şartlarının Yerine Getirilmesi Amacıyla 2013 Yılından Beri Türkiye’deki Üniversitelerde Eğitim Gören İhtiyaç Sahibi Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs Verilmektedir.
Aşağıdaki Öğrencilere Burs Verilmez
A) Sürekli Bir İşte Çalışarak En Az Asgari Ücret Düzeyinde Ücret Alan Veya Gelire Sahip Öğrenciler.
B) Yabancı Uyruklu Öğrenciler.
C) Polis Akademisi İle Askeri Okul Öğrencileri.
Ç) Ek Süre Öğrenim Gören Öğrenciler.
D) Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencileri.
E) Kamu Kurumlarından Karşılıksız Eğitim Yardımı Ve Burs Alan Öğrenciler.
F) Genel Müdürlükten Muhtaç Aylığı Alan Öğrenciler.
G) Bir Önceki Eğitim Yılında Genel Müdürlük Bursundan Yararlanmaktayken Başarısız Olma Nedeniyle Bursu Kesilen Öğrenciler.
Burs Ödemeleri Nasıl Yapılır
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube’sinden hesap açtırılabilir.
Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açtıran öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabilirler. Vakıf Katılım Bankası tarafından; kart, kart basımı, kart aidatı, ilk veriliş, yenileme, değiştirme, iptal etme ve benzeri hallerde herhangi bir ücret alınmaz; havale, EFT, ATM/BTM cihazları, internet şubesi, çağrı merkezi aracılığı ile havale, bakiye sorma, hesap hareketleri döküm işlemleri otomatik ödeme talimatı, para yatırma, vergi ödemelerinden ücret ve komisyon alınmaz, hesap işletim ücreti veya başka bir ad altında masraf ve ücret talep edilmez, herhangi bir kesinti yapılmaz ve hesap özeti ücreti alınmaz.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.
Başvurular Nasıl Değerlendirilir
Yükseköğrenim Bursu
4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (RG: 15/07/2018 – 30479)
5737 sayılı Vakıflar Kanunu (RG: 27/02/208 – 26800)
Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (RG: 20/08/2013 – 28741) hükümleri gereği Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere burs verilmektedir.
Başvuruların tamamlanmasın ardından başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği’nin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirilmekte ve açık kontenjanlar nispetinde burs bağlanmaktadır. Başvuru doğruluk kontrolleri ilgili Kamu Kurumlarından yapılmaktadır.
Yapılan Kontrollerde Başvuru Formunda Beyan Edilen Bilgilerden Birinin Yanlış / Hatalı Olduğu Tespit Edilirse Burs Başvurusu İptal Edildiğinden Başvuru Sırasında Beyan Edilen Bilgilerin Doğru Ve Güncel Olması Başvurunun Değerlendirilmesinde Oldukça Önemlidir.
Ortaöğrenim Eğitim Yardımı
4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (RG: 15/07/2018 – 30479)
Vakıflar Yönetmeliği (RG: 27/09/2008 – 27010) ilgili hükümleri gereği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.
Başvuruların tamamlanmasının ardından başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği’nin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-16)’ya göre değerlendirilmekte ve illerdeki açık kontenjanlarımız nispetinde burs bağlanmaktadır. Başvuru doğruluk kontrolleri ilgili kamu kurumlarından yapılmaktadır.
Burs Başvuru Tarihleri
2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminde Ortaöğretim Öğrencileri İçin 1 Ekim 2024’de Başlayıp, 15 Ekim 2024’de Sona Erecek. Yüksek Öğrenim Burs Başvuru Tarihleri İlerleyen Günlerde Açıklanacak.
Geçen Yıl Başvurular Ortaöğretim Öğrencileri İçin 1 Ekim Tarihinde Başlayıp, 15 Ekim’de Sona Erdi. Yüksek Öğrenim Öğrencileri İçin 20 Ekim Tarihinde Başlayan Başvurular 31 Ekim’de Sona Erdi.
VGM Ortaöğretim Bursları
Halen burs almakta olan öğrencilerimizin tekrar burs başvurusu yapmalarına gerek yoktur.
15 Ekim tarihinden sonra başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-16)’ya göre değerlendirilecektir.
Anasınıfına devam eden öğrenciler, özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle eğitim yardımı yapılacaktır. 2023 – 2024 eğitim yılında öğrenci başına aylık 750,00 TL verilecektir.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.
Ortaöğretim Burs Başvurusu İçin Tıklayın.
Yüksek Öğrenim Burs Başvuruları İçin Tıklayın.
Yabancı Uyruklu Yüksek Öğrenim Bursu Başvurusu İçin Tıklayın.
VGM Ortaöğretim Ve Yükseköğrenim Burs Sonuçları Açıklandı.
Ortaöğretim Burs Sonuçları İçin Tıklayın.
Yükseköğrenim Burs Sonuçları İçin Tıklayın.
Yabancı Uyruklu Öğrenci Burs Sonuçları İçin Tıklayın.
benimkocum.net olarak, sunulan burs fırsatını değerlendirmenizi öneririz. Eğitim hayatınıza katkı sağlayacak bu destekten faydalanmak için başvuru sürecini kaçırmayın. Güncel burs fırsatları ve başvuru süreçleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizi takip etmeye devam edin!
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.