Üniversite

YKS’ye 3 Ay Kala Doping Etkisi Yaratacak Taktikler…

Düşündük taşındık ve sizler için sınava 3 ay kala ne yapılmalı üzerine konuşmak istedik. Bildiğiniz gibi bir YKS öğrencisi için en kıymetli nimet zamandır. Bu kalan süreçte zayıf yanlarımızı fark edip güçlendirmek, güçlü yanlarımızı daha da geliştirmek için çalışmamız gerekiyor. Öncelikle son 3 ay için geçmişe dönüp neler yaptığımıza bakalım . Bunun için şimdiye kadar gerek evde, gerekse okul ya da kursta yapılan TYT-AYT denemelerini detaylı bir biçimde analiz edip, bir nevi check-up yapmalıyız. Bu analiz sayesinde sorumlu olduğumuz testlerde genel durumumuzu görebiliriz.

I

1) Çıkmış Soruları Çözmek

 Çıkmış sorular üzerinden çalışmak soru teknikleri geliştirmenize yardımcı olur. Çıkmış soruları çözmeye son 5yılın çıkmış sorularından TYT AYT olmak Şeklinde başlayabilirsiniz . ÖSYM’nin yaptığı sınavlara bakarsanız her sene birbirine benzer soru tipleriyle karşılaşırsınız .Çıkmış soruları çözdüğünüzde sınav anında ben bu soruya benzer soru çözmüştüm demeniz muhtemeldir .Sınava girdiğinizde çıkmış soru çözmenin önemini daha iyi anlayacağınızdan eminim çünkü tecrübe önünüze çıktığında başarıyı getirir.

I

2) Meb Kitapları

Konu tekrarlarında Meb kitaplarına göz atmakta fayda var .ÖSYM son yıllarda MEB kitabından örnekler sormaya başladı. Tam da bu yüzden özellikle AYT adına 11 ve 12. Sınıfın kitaplarını okuman seni oldukça öne taşıyacaktır. Meb’in ilk defa 2022 yılında dağıttığı ek kitaplar da önem arz etmektedir. Meb kitaplarının pdf halinde www.eba.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz .

I

3) Ful Tekrar Videoları Ve Kamplar

YKS sınavı için sorumlu olduğunuz konuların tamamı bitmemiş olsa bile çoğu hakkında fikir sahibi olduğumuzu varsayalım. Bu yüzden bitirici vuruş olarak full tekrar videolarını izleyerek not çıkarıp tekrar etmek sizi diğerlerinden ileriye atar . Bunun yanı sıra son aylarda çoğu youtube kanalında yapılan TYT AYT kamplarına katılmak bütün konuları birkaç saat içinde tekrar etmenize olanak sağlar .

I

4) Branş Denemesi Çözmek 

Konunun tam anlamıyla oturup oturmadığını anlamınızı sağlar. Bu aşama tamamlandıktan sonra ise sınavda karşınıza çıkabilecek formatta sorulara aşina olmanız için deneme çözmeniz gerekir. Özellikle hangi derste hangi konuda eksiğiniz olduğunu tam olarak tespit edebilmeniz için ders denemesi ya da diğer adıyla branş denemesi çözmelisiniz. Konu eksiklerinizi belirmeniz, genel denemelere geçmeden size avantaj sağlar. Çünkü genel denemede tam olarak hangi noktada eksiğiniz olduğunu anlayamayabilirsiniz. Bu tespiti yapamamak ise “Netlerim neden artmıyor?” sorununa sebep olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Üniversite Macerasına Adım Atmadan Önce Bilmeniz Gereken 3 Adım: Başlangıç Rehberi ve İpuçları...

Sınava sayılı günler kala kimler kaç net yapıyor, hangi üniversiteyi hedefliyor bizimle paylaşır mısınız ?

Görsel Kaynak: Pinterest

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz. ⬇


Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.