Burs

YTB Aile Ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu 2024-2025

YTB Aile Ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu Başvurusu Başladı

YTB Aile Ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu Kimlere Verilir, Burs Başvurusu Ne Zaman Yapılır, Burs Süresi Ve Miktarı.

Yurtdışı Vatandaşlar Burs Programları Aile Ve Sosyal Hizmetler Uzmanlık Bursu Klinik Psikolog Ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu, Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu Ve Mesleki Gelişim Destek Bursu Olarak Verilecek.

Burs Miktarı Ve Süresi

Aile Ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu 3 Modül Olarak Başvuruya Açılmıştır.

Modül 1: Klinik Psikolog Ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu
1. Destek Miktarı: 10.000 Avroya Kadar
2. Destek Süresi: 5 Yıla Kadar

Modül 2: Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu
1. Destek Miktarı: Yüksek Lisans: 4.000 Avroya Kadar Doktora: 6.000 Avroya Kadar
2. Destek Süresi: Yüksek Lisans: 2 Yıl Doktora: 4 Yıl

Modül 3: Mesleki Gelişim Destek Bursu
1. Destek Miktarı: 2.000 Avroya Kadar
2. Destek Süresi: 1 Yıla Kadar

Burs Başvuruları Nasıl Yapılır
Başvurular Kurumun İnternet Sitesindeki Online Başvuru Formunun Doldurulmasıyla Yapılır.

Amaç
Aile, Yurt Dışında Yaşayan Altı Milyondan Fazla Vatandaşımızın İhtiyaç Ve Sorunlarının İlk Gözlemlendiği Yer Olması, Yetişkinler Tarafından Çocuklara Değer Ve Davranış Kalıplarının Aktarıldığı Böylece Toplumsal Yaşamın Devamlılığının Sağlandığı Bir Kurum Olması Münasebetiyle Büyük Önem Arz Etmektedir.

Ailenin Ve Bireylerin Desteklenmesi Amacıyla, Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlarımıza Yönelik Aile Ve Sosyal Hizmetler Konusunda Danışmanlık, Sosyal Destek Ve Terapi Gibi Hizmetlerin Çeşitliliğinin Artırılması Ve Hizmet Sağlayacak İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi Önemli Bir İhtiyaç Olarak Öne Çıkmaktadır.

Bu Anlamda İhtiyaç Duyulan İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi Amacıyla Yurt Dışında Yaşayan Ve İlgili Bölümlerden Mezun Olan Vatandaşlarımıza Terapi Ve Uzmanlaşma Eğitimleri İçin Uzmanlık Bursları Verilmesine Karar Verilmiştir.

Bu İhtiyaca Yönelik Geliştirilen “YTB Aile Ve Sosyal Hizmetler Alanlarında Uzmanlık Bursu” İle Yurt Dışında İkamet Eden Ve Bu Ülkelerde Bulunan Aile Ve Sosyal Hizmetlere Uygun Bölümlerde (Psikoloji, Pedagoji, Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik, Sosyal Hizmet Ve Sosyal Çalışmalarla İlişkili Benzer Bölümlerde) Üniversite Eğitimi Almış Uzmanların Sosyal Çalışmalar, Terapi Ya Da Danışmanlık Gibi Özel Alanlarda Uzmanlaşmalarını Sağlayacak Mesleki Sertifika Programlarının Desteklenmesi Amaçlanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  KAHEV Afet Fonu Depremzede Ek Burs Başvurusu

Uzmanlık Görev Alanları
Aile Ve Sosyal Hizmetler Alanındaki Uzmanlar; Çocuk Bakım Yurtlarında, Kreş Ve Gündüz Bakımevlerinde, Yetiştirme Yurtlarında, Rehberlik Araştırma Merkezlerinde, Hastanelerde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Ruh Sağlığı Kurumlarında, Huzurevi Ve Dinlenme Yurtlarında, Cezaevleri Ve Çocuk Islahevlerinde, Emniyet Müdürlüklerinin Çocuk Bürolarında, Mahkemelerde Bilirkişi Olarak Görev Yaparlar. Mesleki Olarak Psikiyatrist, Psikolog, Pedagog, Aile Danışmanı, Terapist, Yaşlı Bakım Uzmanı, Sosyal Hizmet Uzmanı, Sosyal Hizmet Tercümanı, Uzman Bilirkişi, Sosyal Çalışmacı Gibi Ünvanlar Alabilirler.

Burs Kimlere Verilir

• Türk Vatandaşı Veya Mavi Kart Sahibi Olmak
• Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa Ve Hollanda Öncelikli Olmak Üzere, Vatandaşlarımızın Yoğun Olarak Yaşadıkları ABD, Avustralya, Çekya, Danimarka, Finlandiya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada Ve Norveç Ülkelerinde İkamet Ediyor Olmak

Modül 1: Klinik Psikolog Ve Psikoterapist Sertifika Destek Bursu
Psikoloji, Pedagoji, Sosyal Hizmet Vb. Alanlarda Klinik Psikolog Ve Psikoterapist Olarak Çalışılmasına Olanak Sağlayan Uzmanlık Eğitimi Sertifikasına Kabul Almış Veya Başvuru Yapmış Kişiler

Modül 2: Davranış Bilimleri Lisansüstü Destek Bursu
Psikoloji, Pedagoji, Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Ve İlişkili Alanlarda Lisansüstü Eğitimine Kabul Alanlar Ve Eğitimini Kesintisiz Bir Şekilde %75 Başarı Oranını Sağlayarak Devam Edenler Veya Lisansüstü Eğitime Başvuru Yapanlar

Modül 3: Mesleki Gelişim Destek Bursu
Davranış Bilimleri Alanlarından Mezun Olan Veya Bu Alanlara İlişkin Profesyonel Olarak Mesleğini İcra Edenlere Yönelik Yaşlı Bakımı Ve Rehabilitasyon, Gerontoloji, Dil Ve Konuşma Terapisi, Bağımlılık, Engelli Bakımı Ve Rehabilitasyon, Aile/Evlilik Danışmanlığı, Kültürel Tercümanlık, Sosyal Hizmet Vb. Alanlarında Mesleki Gelişim Sertifika Eğitimlerine Kabul Almış Veya Başvuru Yapmış Kişiler

Burs Başvuru Tarihleri
2024-2025 Döneminde Burs Başvuruları 30 Temmuz 2024’de Başlayıp, 31 Ağustos 2024’de Sona Erecek.

Başvuru Yapmak İçin Tıklayın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için reklam engelleyicilerinizi kapatıp sayfayı yenileyiniz.