Vize Dönemi Yaklaşıyorken Üniversite Derslerinde Başarılı Olmak İçin 5 Etkili Strateji..!
Eğitim serüveninin son düzlüğü Üniversitede akademik başarıyı yakalamak haliyle kolay değil . Ama kolay olmadığı imkansız olduğu anlamına gelmiyor . Vaktinizin bir bölümünü doğru şekilde harcadığınız taktirde yapamayacağınız proje üstünden gelemeyeceğiniz sınav yok . Hazır üniversitelerin vize dönemleri yaklaşıyorken derslerde başarılı olmanız için gereken 5 altın kuralı sizler için derledik . Keyifli okumalar.
I
1 – Mutlaka Derslere Katılın
Eğitim her bireyin hayatında yer edinmesi gereken önemli bir etkendir . Bu eğitim devamlı ve yüz yüze olması en büyük gereksinimlerden biridir . Bu yüzden derslere zamanında gitmek , dersi derste dinlemek , anlamadığın durumda o an akademisyene danışmak ya da arkadaşlarınla istişare de bulunmak dersi anlamak açısından çok önemlidir .
Ders saatlerinde derse katılmayıp sadece yazılı kaynaklardan yararlanmaya çalışmak sizi zorlayacaktır. Sınav dönemlerinde konular biriktiği için zorlanmamak adına derse katılır ve takip ederseniz sonrasında rahat edeceksiniz . Aynı zamanda düzenli olarak derse katılmak sizi dersin işleyişi konusunda haberdar olmanızı sağlaycak . Hoca ödev verdiğinde haberdar olacaksınız ya da hocanızın puanlaması , sınav yöntemi gibi bir çok gerekli bilgiyi birinci ağızdan duymuş olacaksınız .
I
2 – Not Tutmaya Çalışın
Not tutmak bir dersi öğrenme ve kavrama sürecinde en etkili adımdır. Ders esnasında not tutmak size daha sonra tekrar etme şansı verecek . Konunun önemli kısımlarını öğrenmenizi sağlayacak sonrasında tekrar etmek için bir kere bile olsa okuduğunuzda hatırlayacaksınız.
Not tuttuğunuz derste bir sonraki derse kadar hiç çalışmamış bile olsanız hocanız dersi anlatmaya başladığında tuttuğunuz notlar sayesinde tüm anlattıkları kafanızda tekrar canlanacak . Hatta ders başlamadan 5-10 dk önce notlarınıza göz gezdirirseniz derse arkadaşlarınızdan 1-0 önde başlamış olacaksınız .
I
3 – Akademisyenlerle İletişim Halinde Olun
Üniversitede eğitimin temel eğitime göre daha gevşek kurallara sahip olması , sınıf mevcudunun kalabalık olması , hocaların yoğun ders programları gibi faktörler hocalarla öğrencilerin birebir iletişimini kopuk olmasına neden oluyor .
Ama bunu tersine çevirmek sizin elinizde . Amfilerde ön sıralara oturursanız , ders anında dersi takip eder cevap verir ya da soru sorarsanız , ders bitiminde anlamadığınız noktaları birebir dile getirirseniz hocanızın sizi en azından sima olarak tanımanıza sebep olacaktır . Hatta mailine sorularınızı atarsanız belki isminizi bile öğrenebilir .
Sizin derse olan ilginiz hocanızın dikkatini çektiği taktirde sorularınızda size yardımcı olacak , hatta belki sınav kağıdınızı okurken sizi tanıdığı için olumlu değerlendirecektir.
I
4 – Literatür Taraması Yapın
Sadece hocanızın sizinle paylaştığı ders notlarıyla sınırlı kalmayın . Alanında yazılmış en iyi kitapları araştırıp bulun. Bunları hocalara danışarak öğrenebilirsiniz . Eğer maddi imkanlarınız el veriyorsa bu kitapları satın alın ya da fotokopi çektirin. En kötü ihtimalle pdflerinden yararlanabilirsiniz ya da kütüphanelerde bulabilirsiniz .
Ya da diğer üniversitelerde bu dersi veren akademisyenlerin ders dokümanlarına ,geçmiş yıllarda sorduğu sorulara erişerek kendinizi sınava daha iyi hazırlayabilirsiniz .
I
5 – Başka Hocalardan Da Faydalanın
Günümüzde ders anlatımlarını dinleyebileceğiniz sayısız akademisyen bulunuyor . Bunun için tabiki Youtube’u kullanabilirsiniz . Dersi tüm detaylarıyla tek tek anlatan , sorular çözerek oynatma listesi oluşturan akademisyenlerin videoları bilginizin pekişmesine yardım edecektir .
Bu alanda kullanabileceğiniz bir diğer platformda Udemy elbette .Alanında uzman kişilerden düşük meblağlar ödeyerek faydası büyük eğitimlere sahip olabilirsiniz .
Sizin eklemek istedikleriniz kitaplar var mı ?
Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip etmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz. ⬇
Benim Koçum sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.